Τελευταία Νέα
Commodities

Η Κίνα λανσάρει προθεσμιακό συμβόλαιο πετρελαίου στις 26 Μαρτίου

Η Κίνα λανσάρει προθεσμιακό συμβόλαιο πετρελαίου στις 26 Μαρτίου
Η κίνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να ανατρέψει την τιμολόγηση της μεγαλύτερης παγκόσμιας αγοράς commodity
Η Κίνα σχεδιάζει να λανσάρει μακροχρόνιο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου στις 26 Μαρτίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή 9/2/2018  η ρυθμιστική αρχή των χρεογράφων της χώρας, μια κίνηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να ανατρέψει την τιμολόγηση της μεγαλύτερης παγκόσμιας αγοράς commodity.
Ο Chang Depeng, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ρυθμιστικών Αρχών των Κινητών Αξιών (CSRC), ανακοίνωσε  την ημερομηνία έναρξης σε μια ενημέρωση στο Πεκίνο.
Το λανσάρισμα αποτελεί το αποκορύφωμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας της Κίνας για τη δημιουργία του πρώτου δείκτη αναφοράς προθεσμιακών τιμών πετρελαίου στην Ασία και αποσκοπεί στο να δώσει στον παγκόσμιο εισαγωγέα πετρελαίου μεγαλύτερο ρόλο στην τιμολόγηση του αργού που πωλείται στην Ασία.
Παράλληλα θα δώσει ενδεχομένως στη Διεθνή Ανταλλαγή Ενέργειας της Σαγκάης (ΙΝΕ), η οποία θα εκμεταλλευτεί τη νέα σύμβαση, ένα μερίδιο  από τα τρισεκατομμύρια δολάρια συναλλαγών ετησίως στις προθεσμιακές αγορές πετρελαίου.
Η Ασία έχει γίνει η μεγαλύτερη πετρελαιο- παραγωγική περιοχή στον κόσμο και η Κίνα ελπίζει ότι το δικό της συμβόλαιο θα αντανακλά καλύτερα τις συνθήκες της αγοράς στην περιοχή.
Τα δύο πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου παγκοσμίως είναι το συμβόλαιο CLc1 του West Texas Intermediate (WTI) που προσφέρεται από το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX) που ανήκει στον όμιλο CME (CME.O) και το συμβόλαιο Brent LCOc1 που προσφέρεται από την Intercontinental Ανταλλαγή (ICE.N)  στο Λονδίνο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (WTI) αποτελούν σημαντική συνιστώσα των φυσικών τιμών του πετρελαίου στην Αμερική, ενώ το Brent διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στις τιμές του αργού της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και της Ασίας.
Οι περισσότερες φυσικές συναλλαγές πετρελαίου παγκοσμίως αντισταθμίζονται χρησιμοποιώντας τα δύο αυτά παράγωγα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης