Commodities

Ανάκαμψη στο πετρέλαιο λόγω αισιοδοξίας για επέκταση της μείωσης παραγωγής

tags :
Ανάκαμψη στο πετρέλαιο λόγω αισιοδοξίας για επέκταση της μείωσης παραγωγής
Στα 53,94 δολ. το Brent
Kέρδη τουλάχιστον 1,7% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, αντιδρώντας στη χθεσινή πτώση του «μαύρου χρυσού», με το WTI να επιστρέφει εκ νέου πάνω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι.
Οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου έχουν πλέον στραμμένη την προσοχή τους στην επερχόμενη συνάντηση το Σαββατοκύριακο στη Βιέννη χωρών-μελών του διεθνούς καρτέλ OPEC με πετρελαιο-παραγωγικές χώρες εκτός OPEC, επιδιώκοντας να έλθουν σε συμφωνία για περαιτέρω μείωση παραγωγής (πέρα από αυτή στους κόλπους του καρτέλ).
Σύμφωνα με τον πρώην γενικό γραμματέα του OPEC, Abdalla El-Badri, οι χώρες εκτός OPEC θα ήταν σκόπιμο να μειώσουν την πετρελαϊκή τους παραγωγή κατά 600 χιλ. βαρέλια ημερησίως, ούτως ώστε να έχει μεγαλύτερη επιτυχία η προσπάθεια του καρτέλ να αυξηθούν τεχνητά οι τιμές του «μαύρου χρυσού» διεθνώς.
Κέρδη 1,77% ή 94 σεντς κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Φεβρουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ενισχυθεί στα 53,94 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 52,81 και 53,97 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο 18,55% από την αρχή του 2016.
Ακόμα μεγαλύτερα κέρδη 2,19% ή 1,09 δολαρίων παρουσίασε η τιμή του future Ιανουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να ανέλθει στα 50,86 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 49,61 και 50,90 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας, με άνοδο 15,04% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης