Τελευταία Νέα
Commodities

Eurofer: Αύξηση της ζήτησης χάλυβα στην Ευρώπη το 2018 – Προειδοποίηση για άνοδο των εισαγωγών

Eurofer: Αύξηση της ζήτησης χάλυβα στην Ευρώπη το 2018 – Προειδοποίηση για άνοδο των εισαγωγών
Η κατανάλωση χάλυβα, προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,9% στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η ευρωπαϊκή ζήτηση χάλυβα πρόκειται να αυξηθεί το 2018 με συνεχή ισχύ στους περισσότερους κλάδους που χρησιμοποιούν χάλυβα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση Χάλυβα, Eurofer την Τρίτη 6/2/2018, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο αύξησης των εισαγωγών.
Η κατανάλωση χάλυβα, προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,9% στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέτος, το ίδιο ποσοστό με το 2017, με σταθερή ζήτηση από βιομηχανίες και κατασκευαστές.
Η Eurofer εκτιμά ότι η αύξηση της κατανάλωσης θα μειωθεί στο 1,4% το 2019.
Η Ένωση «βλέπει» κινδύνους για τις εξαγωγές από το ενισχευμένο ευρώ, αλλά επικεντρώθηκε περισσότερο στις εισαγωγές.
Οι εισαγωγές χάλυβα στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 1% περίπου το περασμένο έτος λόγω μέτρων εμπορικής άμυνας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ντάμπινγκ και των αθέμιτων επιδοτήσεων και της αύξησης των κινεζικών τιμών, καθιστώντας λιγότερο κερδοφόρα την εξαγωγή στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την  Eurofer, οι κινεζικές εξαγωγές χάλυβα προς την ΕΕ μειώθηκαν κατά 41%, από τη Ρωσία κατά 32% και από την Ουκρανία κατά 31%.
Ωστόσο, οι εισαγωγές χάλυβα από την Ινδία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 100%, από την Ινδονησία πάνω από 100% και από την Τουρκία κατά 64%  σε σχέση με πέρυσι.
Η Eurofer επεσήμανε ότι τα εμπορικά μέτρα άφησαν κενά που πληρώθηκαν γρήγορα από άλλες χώρες.
"Είμαστε ένας εύκολος στόχος για τους εξαγωγείς σε παγκόσμιο επίπεδο για να πουλήσουν μέρος της παραγωγής που δεν μπορεί να πωληθεί στην εγχώρια αγορά", δήλωσε ο Jeroen Vermeij, διευθυντής οικονομικών της Eurofer.
Η Eurofer και τα μέλη της αναμένουν με νευρικότητα την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump σχετικά με το εάν οι εισαγωγές χάλυβα απειλούν την εθνική ασφάλεια.
Ακόμη και αν τα μέτρα είχαν ως κύριο στόχο τη μείωση της πλεονάζουσας παραγωγής στην Κίνα, η Eurofer εκτιμά ότι θα μπορούσε ακόμα να οδηγήσει σε αναπροσανατολισμό των εξαγωγών χάλυβα στην Ευρώπη.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης