Τελευταία Νέα
Commodities

Κοντά σε χαμηλά ενός μήνα υποχωρεί το πετρέλαιο

Κοντά σε χαμηλά ενός μήνα υποχωρεί το πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξως του -0,76%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,95 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Δευτέρα (5/2) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, με το Brent να υποχωρεί κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,87% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,98 δολ. ανά βαρέλι, με την πτώση του κατά την προηγούμενη εβδομάδα να ανέρχεται στο -2,75%.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,76% στα 64,95 δολ. ανά βαρέλι, υποχωρώντας συνολικά κατά -1% για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2018.
Επιπλέον, η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ βοήθησε επίσης στην πτώση των τιμών στο πετρέλαιο, υποβαθμίζοντας τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.
Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η παραγωγή της χώρας ξεπέρασε τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο του 2017 για πρώτη φορά από το 1970, καθώς οι παραγωγοί σχιστολιθικού εκμεταλλεύτηκαν τα κέρδη που σημείωσε τους τελευταίους μήνες το πετρέλαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης