Τελευταία Νέα
Commodities

Κουβέιτ: H έξοδος από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου δεν είναι στο «τραπέζι»

Κουβέιτ: H έξοδος από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου δεν είναι στο «τραπέζι»
Η επιτροπή που επιβλέπει τις περικοπές παραγωγής πρόκειται να συναντηθεί  στο Ομάν αυτό το Σαββατοκύριακο
Ο ΟΠΕΚ και παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, δεν πρόκειται να συζητήσουν τον τερματισμό των περικοπών στην παραγωγή κατά την συνάντησή τους  αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ομάν, ακόμη και αν οι τιμές αργού αυξήθηκαν πρόσφατα, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ.
Η συμμόρφωση όλων των χωρών στις περικοπές ήταν 125% το Δεκέμβριο, δήλωσε ο Bakheet Al-Rashidi  σύμφωνα με το Bloomberg την Τετάρτη 16/1/2017 στο Κουβείτ. Ο συντελεστής είναι προκαταρκτικός, καθώς δεν είναι όλες οι δευτερεύουσες πηγές που είναι υπεύθυνες για την παρακολούθηση των στοιχείων που υποβάλλονται στο OPEC.
Η συμμόρφωση ήταν 122% το Νοέμβριο, το υψηλότερο  επίπεδο από την έναρξη της συμφωνίας τον Ιανουάριο του 2017.
Η επιτροπή παρακολούθησης των περικοπών δεν σχεδιάζει να συζητήσει μια στρατηγική εξόδου στην συνάντηση στο Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Ομάν, είπε.
"Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να μιλήσουμε για κάποια στρατηγική εξόδου", δήλωσε ο Al-Rashidi . "Δεσμευόμαστε μέχρι το τέλος του έτους. Αυτή είναι η συμφωνία."
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ξεπεράσει τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά σε τρία χρόνια και ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν Bijan Namdar Zanganeh δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο ΟΠΕΚ δεν επιθυμεί τιμές άνω των 60 δολαρίων, διότι θα ενθαρρύνει αύξηση της  παραγωγής από σχιστόλιθο.
Οι τράπεζες Citigroup Inc. και Societe Generale SA έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν ότι η συμφωνία εφοδιασμού μπορεί να λήξει νωρίτερα.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνομιλίες στο Ομάν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μηχανισμούς για τη σταδιακή έξοδο από τις περικοπές της μετά τη σύναψη της συμφωνίας στα τέλη του 2018. Η Ρωσία πέρυσι εξέφρασε την ανησυχία ότι θα ήταν πρόωρο να παραταθεί η συμφωνία πριν δουν στοιχεία για την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης κατά το πρώτο τρίμηνο.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί του δεσμεύθηκαν να μειώσουν την παραγωγή τους μέχρι τα τέλη του 2018 για να περιορίσουν την παγκόμια υπερπροσφορά. Οι παραγωγοί δεσμεύονται για τις περικοπές, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλές είναι οι τιμές, δήλωσε ο Al-Rashidi.
Η συμμόρφωση κατά το περασμένο έτος ήταν κατά μέσο όρο 106%, "υψηλότερη από ό, τι περίμενε κανείς", και αυτό το μήνα θα πρέπει να είναι περίπου το ίδιο επίπεδο με το Δεκέμβριο, δήλωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης