Commodities

EIA: Ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ – Θα φθάσει στα επίπεδα του 1970

EIA: Ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ – Θα φθάσει στα επίπεδα του 1970
Θα ξεπέρασε τα 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον επόμενο μήνα
Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον επόμενο μήνα, καθ 'οδόν προς μηναίο ρεκόρ όλων των εποχών, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργεια ΕΙΑ.
Η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 10,04 εκατομμυρίων bpd κατά  μέσο όρο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε ο οργανισμός σε μηνιαία έκθεση του.
Το προηγούμενο ορόσημο των 10 εκατομμυρίων bpd δεν αναμενόταν να επιτευχθεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο.
Αυτό θα αντιστοιχούσε στο συνολικό μηνιαίο ρεκόρ των 10,04 εκατομμυρίων bpd  επίπεδο που είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 1970.
Στη συνέχεια η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε  καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες όλο και περισσότερο βασίζονταν σε εισαγόμενο αργό . Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια λόγω της επανάστασης του σχιστόλιθου, αλλά αυτές οι προβολές ξεπερνούν τις προηγούμενες προσδοκίες.
Ο μηνιαίος μέσος όρος για τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια bpd, δήλωσε ο Tim Hess, επικεφαλής αναλυτής της έκθεσης.
 Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο από το 1970.
Μόνο η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία παρήγαγαν περισσότερο ακατέργαστο προϊόν, το οποίο οδήγησε την  παραγωγή πάνω από 11 εκατομμύρια bpd και περίπου 10,7 εκατομμυρίων bpd αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια.
Η ΕΙΑ αναθεώρησε την πρόβλεψή της για την αύξηση της παραγωγής για το 2018  σε 970.000 bpd από 780.000 bpd στις προηγούμενες προοπτικές της.
Η παραγωγή των Η.Π.Α. θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2019, ξεπερνώντας τα 11 εκατομμύρια bpdμ έχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την έκθεση ΕΙΑ.
Η μέση παραγωγή το 2019 θα αυξηθεί 580.000 bpd στα 10,85 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις της  ΕΙΑ για το επόμενο έτος.
"Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου θα είναι πιο παγκόσμιου χαρακτήρα και όχι οτιδήποτε εξειδικευμένο στην εγχώρια αγορά", δήλωσε ο επικεφαλής της EIA John Conti σε τηλεδιάσκεψη. "Στο εσωτερικό της χώρας, τα πράγματα είναι ευθυγραμμισμένα με όρους μέτριων τιμών και αυξημένων ευκαιριών για παραγωγή."
Μεγάλο μέρος της αύξησης της παραγωγής θα συγκεντρωθεί στη λεκάνη της Permian, το μεγαλύτερο πετρελαιοφόρο πεδίο των ΗΠΑ που εκτείνεται σε ολόκληρο το Τέξας και το Νέο Μεξικό, δήλωσε ο John Staub, διευθυντής του γραφείου πετρελαίου, φυσικού αερίου και βιοκαυσίμων.
 Ως αποτέλεσμα, οι περιορισμοί της χωρητικότητας των αγωγών δεν θα πρέπει να είναι ένας σημαντικός παράγοντας περιορισμού στην έναρξη νέας παραγωγής, σημείωσε.
Παρά την άνοδο της παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη, με το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο  από τον Δεκέμβριο του 2014, κλείνοντας στα 62,96 δολάρια το βαρέλι.
Η αγορά υποστηρίχθηκε από τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ και τις προσδοκίες ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου έχουν υποχωρήσει για μια όγδοη εβδομάδα. Οι traders πετρελαίου παρακολουθούσαν στενά την παραγωγή των Η.Π.Α. για να δουν αν τα κέρδη παραγωγής από τους σχηματισμούς σχιστολιθικών πετρωμάτων των ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τα 1,8 εκατομμύρια bpd.
Η αύξηση της ζήτησης των ΗΠΑ ύψους 150.000 bpd υπολογίστηκε για το 2017, ελαφρώς χαμηλότερη από τις προηγούμενες προσδοκίες.
 Ο οργανισμός αύξησε τις εκτιμήσεις της ζήτησης για το 2018 έως 470.000 bpd από 410.000 bpd.
Η ζήτηση αναμένεται να ανέλθει σε επιπλέον 340.000 bpd το 2019 στα 20,65 εκατομμύρια bpd, δήλωσε ο οργανισμός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης