Τελευταία Νέα
Commodities

Με σιδηρόδρομο οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ στο Μεξικό

Με σιδηρόδρομο οι εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ στο Μεξικό
Το Μεξικό είναι η κορυφαία αγορά εξαγωγών των ΗΠΑ - απορροφώντας περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως
Ο μεγάλος νικητής των αυξανόμενων εισαγωγών ενεργειακών προϊόντων στο Μεξικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κλάδος των σιδηροδρόμων, ο οποίος επωφελείται από τα αδύναμα συστήματα αγωγών που απειλούνται από την έλλειψη συνδετικότητας, την περιορισμένη χωρητικότητα και την αχαλίνωτη κλοπή.
Οι εξαγωγές καυσίμων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Μεξικό αυξήθηκαν κατά περίπου 40% τα τελευταία δύο χρόνια.
Σήμερα, το Μεξικό είναι η κορυφαία αγορά εξαγωγών των ΗΠΑ - απορροφώντας περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στο εμπόριο.
 Και δεν φαίνεται επιβράδυνση στον ορίζοντα.
Για ένα πράγμα, λένε οι ειδικοί, το Μεξικό αντιμετωπίζει περιορισμούς στην προσφορά  και αυτό γίνεται λόγω της κακής κατάστασης πολλών διυλιστηρίων της την ώρα που εξακολουθούν να προστίθενται αυτοκίνητα, στους δρόμους της.
Σύμφωνα με το Reuters οι πετρελαϊκές εταιρείες στρέφονται προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές για τη μεταφορά πετρελαϊκών προϊόντων στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.
Τα ποσοστά χρηματοδοτικής μίσθωσης για ορισμένα δεξαμενόπλοια έχουν διπλασιαστεί, ενώ έχει δρομολογηθεί νέα έργα για την επέκταση της σιδηροδρομικής υποδομής.
Η Kansas City Southern, ο τέταρτος μεγαλύτερος σιδηρόδρομος των ΗΠΑ, είδε τις αποστολές καυσίμων στο Μεξικό να σημειώνουν άλμα πάνω από 200% το 2017.
Παραδοσιακά, οι εταιρείες μετέφεραν καύσιμο στο Μεξικό με φορτηγό πλοίο, το φορτώνονταν σε φορτηγά ή αγωγούς και το μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας. Αλλά το Μεξικό έχει μόνο δύο μεγάλους λιμένες που χειρίζονται το ήμισυ όλων των αποστολών καυσίμων.
Επιπλέον, οι κακές συνθήκες οδοστρώματος και οι περιορισμοί του όγκου καθιστούν το φορτηγό ακριβά και αργό και οι αγωγοί του «υποφέρουν» από ανεπαρκείς επενδύσεις, σύμφωνα με στελέχη της βιομηχανίας.
Οι αποστολές καυσίμων της Delek στο Μεξικό με σιδηρόδρομο αυξήθηκαν στα 120.000 βαρέλια το Σεπτέμβριο, περίπου έξι φορές σε σχέση με την αρχή του έτους.
Μια άλλη εταιρία, η 4J Energy of Houston, ξεκίνησε να στέλνει πετρέλαιο στο Μεξικό το Σεπτέμβριο και συνεργάζεται με μία από τις εταιρείες που δημιούργησαν ένα τερματικό σταθμό στο κεντρικό Μεξικό.
Η Exxon Mobil εισήγαγε το πρώτο μεγάλο φορτίο των ΗΠΑ με σιδηρόδρομο τον Δεκέμβριο. "Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, ένας ασφαλής τρόπος", δήλωσε ο Martin Proske, της Mexico Fuels για την Exxon Mobil.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης