Τελευταία Νέα
Commodities

Δύσκολη χρονιά για την αγορά σιδηρομεταλλεύματος προμηνύουν τα μέτρα της Κίνας

Δύσκολη χρονιά για την αγορά σιδηρομεταλλεύματος προμηνύουν τα μέτρα της Κίνας
Έντονη μεταβλητότητα αναμένεται στις τιμές
Το σιδηρομετάλλευμα πρόκειται να διανύσει μια δύσκολη χρονιά το 2018,  σύμφωνα με τον μεγαλύτερο εξαγωγέα παγκοσμίως, γεγονός που προειδοποιεί ότι το εμπόρευμα μπορεί να σημειώσει έντονες διακυμάνσεις, καθώς η Κίνα προσπαθεί να διαχειριστεί την παραγωγή χάλυβα και την αυξανόμενη παγκόσμια παραγωγή ορυχείων.
Σύμφωνα με το Bloomberg ενώ οι τιμές θα είναι κατά μέσο όρο 52,60 δολάρια ανά  μετρικό τόνο για ολόκληρο το έτος, ενδέχεται να είναι κινηθούν υψηλότερα κατά το πρώτο εξάμηνο, καθώς η Κίνα χαλαρώνει περιορισμούς στην παραγωγή χάλυβα, σημείωσε  η Αυστραλιανή Διεύθυνση Βιομηχανίας, Καινοτομίας και Επιστήμης έκθεση τη Δευτέρα 8/1/18. Πέρυσι, οι τιμές spot έφτασαν κατά μέσο όρο τα 71,36 δολάρια μετά την διαπραγμάτευση μεταξύ σχεδόν $ 95.
"Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος αναμένεται να παρουσιάσει κάποια μεταβαλλόμενη μεταβλητότητα στις αρχές του 2018, καθώς η αγορά ανταποκρίνεται στην αβεβαιότητα όσον αφορά τον αντίκτυπο των περιορισμών της παραγωγής στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στη ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος", ανέφερε ο εμπειρογνώμονας. Πέραν των πρώτων έξι μηνών, η τιμή προβλέπεται να μειωθεί μετά την αυξανόμενη προσφορά από παραγωγούς χαμηλού κόστους και την εξασθενημένη παραγωγή χάλυβα στην Κίνα, πρόσθεσε.
Οι μεγάλες εταιρείες εξόρυξης, όπως οι εταιρείες BHP Billiton Ltd., Rio Tinto Group και Vale SA, και οι trades «ζυγίζουν» τον αντίκτυπο των μέτρων για τον χάλυβα στην Κίνα, τα οποία επιβλήθηκαν από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αυτόν τον χειμώνα στη μάχη ρύπανσης.
Τα μέτρα έχουν οδηγήσει σε μια αρχική πτώση στην παραγωγή χάλυβα, που αναμένεται να αντιστραφεί την άνοιξη.
Οι νέοι κανόνες συνέβαλαν επίσης στην κατανάλωση λιγότερο ρυπογόνων μεταλλευμάτων υψηλότερης ποιότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης