Commodities

Ιράκ: Πριν το τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου από το Kirkuk στο Ιράν

Ιράκ: Πριν το τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου από το Kirkuk στο Ιράν
Περίπου 30.000 βαρέλια ημερησίως αργού θα φορτωθούν στο διυλιστήριο του Ιράν Kermanshah σε πρώτη φάση
Το Ιράκ θα αρχίσει να εξάγει πετρέλαιο, από τα βόρεια πεδία Kirkuk, στο Ιράν πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ο ιρακινός υπουργός πετρελαίου Jabar al-Luaibi στους δημοσιογράφους την Κυριακή 7/1/18 στη Βαγδάτη.
Περίπου 30.000 βαρέλια ημερησίως αργού θα φορτωθούν στο διυλιστήριο του Ιράν Kermanshah σε πρώτη φάση, συμπλήρωσε.
Η μεταφορά του αργού πετρελαίου στο Ιράν θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από τις δύο χώρες γεγονός που θα επιτρέψει την επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου από το Kirkuk.
Το Ιράκ και το Ιράν συμφώνησαν να ανταλλάξουν μέχρι και 60.000 βαρέλια ημερησίως αργό που παράγεται από το Kirkuk με ιρανικό πετρέλαιο που θα παραδοθεί στο νότιο Ιράκ, δήλωσε ο Luaibi τον περασμένο μήνα.
Οι πωλήσεις από το  Κιρκούκ έχουν σταματήσει, δεδομένου ότι οι ιρακινές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο των πεδίων από τους Κούρδους τον Οκτώβριο.
Οι κουρδικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του Kirkuk το 2014.
Το Ιράκ και το Ιράν σχεδιάζουν επίσης να κατασκευάσουν έναν αγωγό για τη μεταφορά του πετρελαίου από το Kirkuk δήλωσε ο Λουαϊμπί τον περασμένο μήνα.
Ο προγραμματισμένος αγωγός θα μπορούσε να αντικαταστήσει την υπάρχουσα διαδρομή εξαγωγής από το Kirkuk μέσω της Τουρκίας και της Μεσογείου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης