Commodities

WoodMac: Στα 37 δις. δολ. θα περιορισθούν και φέτος οι δαπάνες για την έρευνα πετρελαίου

WoodMac: Στα 37 δις. δολ. θα περιορισθούν και φέτος οι δαπάνες για την έρευνα πετρελαίου
Μείωση των δαπανών για πέμπτη χρονιά
Αν και οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες παγκοσμίως διστάζουν να επιταχύνουν την αναζήτηση νέων πόρων, η αποφασιστικότητα της διατήρησης της κεφαλαιακής πειθαρχίας «παγώνει» στην ελπίδα να γίνουν ανακαλύψεις.
Η Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, Total και  άλλες εταιρείες του κλάδου θα μειώσουν τις δαπάνες για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το 2018, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Wood Mackenzie (WoodMac), παρά την αυξανόμενη επείγουσα ανάγκη ανασύστασης των αποθεμάτων μετά από χρόνια επένδυσης.
Οι παγκόσμιες επενδύσεις στην έρευνα, ζωτικής σημασίας για την αύξηση της παραγωγής και την αντιστάθμιση της φυσικής μείωσης των υφιστάμενων πεδίων, θα φτάσουν τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, μειωμένα κατά 7% από το προηγούμενο έτος και πάνω από 60% κάτω από το ανώτατο όριο του 2014, σύμφωνα με το WoodMac.



Για τις μεγαλύτερες εταιρείες, οι δαπάνες θα μειωθούν συνολικά κατά περίπου 4% φέτος, ώστε να αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα δέκατο των επενδύσεων στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, γνωστό ως ανάντη.
"Αυτό θα μπορούσε να είναι το νέο φυσιολογικό, ", ανέφερε σε έκθεσή της  η WoodMac.
Οι μειώσεις, όμως, καλύπτουν μια μέτρια ανοδική τάση στη δραστηριότητα γεώτρησης καθώς χαμηλότερα ποσοστά εξέδρας και μια εστιασμένη προσέγγιση σε καλές χαρτογραφικές λεκάνες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να κάνουν περισσότερα με τα χρήματά τους, σύμφωνα με τον αναλυτή WoodMac Andrew Latham.
"Η επένδυση θα μειωθεί σε ετήσια βάση, αλλά η δραστηριότητα θα είναι επίπεδη έως ελαφρώς υψηλότερη", δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης