Commodities

Τα commodities στα καλύτερά τους – Διανύουν την μεγαλύτερη περίοδο κερδών στην ιστορία τους

tags :
Τα commodities στα καλύτερά τους – Διανύουν την μεγαλύτερη περίοδο κερδών στην ιστορία τους
Ο Δείκτης Bloomberg Commodity Index κατέγραψε την 15η συνεχή ημερήσια άνοδο
Σε επίπεδα ρεκόρ τρέχουν τα commodities από τα τέλη του 2017 καθώς τα πετρελαιοειδή ξεπερνούν τα πολύχρονα επίπεδα και οι επενδυτές προσυπογράφουν ότι η άνοδος της παγκόσμιας παραγωγής θα συμβάλει στη διατήρηση της αυξανόμενης ζήτησης πρώτων υλών.
Ο δείκτης Bloomberg Commodity Index, ο οποίος παρακολουθεί τις αποδόσεις σε 22 πρώτες ύλες, σημείωσε πρωτοφανή κέρδη 14 ημερών την Τετάρτη, κλείνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο.
Θετική για τα μέταλλα εμφανίστηκε στο Bloomberg και η JP Morgan, καθώς η άνοδος της ζήτησης έχει οδηγήσε σε νέα άνοδο τις τιμές.
Ειδικότερα το αλουμίνιο κινείται υψηλότερα των 2240 δολ/τόνο ενώ ανοδικά κινούνται χαλκός στα 7243 δολ/τόνος και το νικέλιο στα 12630 δολ/τόνος.
Τα δεδομένα αυτά ανατρέπουν προσωρινά τις προβλέψεις της Goldman για διορθωτικές τάσεις στη νέα χρονιά
Ο δείκτης είναι έτοιμος για περαιτέρω κέρδη καθώς τα μέταλλα και το πετρέλαιο αναρριχούνται υψηλότερα, υποστηριζόμενα από διαταραχές στον εφοδιασμό, το ασθενέστερο δολάριο και τη βελτίωση της ζήτησης.
Το παλλάδιο, ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται σε συστήματα των αυτοκινήτων, πλησιάζει σε υψηλό όλων των εποχών.
Τα commodities ξεκινούν το 2018 με κέρδη και τράπεζες όπως η Goldman Sachs Group Inc. είναι αισιόδοξες ότι θα υπάρξουν περαιτέρω πρόοδοι.
Ο δείκτης Bloomberg Commodity Index ανακάμπτει 12% από τα μέσα Ιουνίου.
Τις τελευταίες ημέρες, οι χαμηλές θερμοκρασίες στις Η.Π.Α., έδωσαν στα καύσιμα θέρμανσης και φυσικού αερίου, βοηθώντας επίσης στην άνοδο του δείκτη. Ωστόσο, οι τιμές παραμένουν αρκετά κάτω από τα υψηλά επίπεδα από το 2008.
Ο χαλκός, αναρριχήθηκε 1% μετά τα στοιχεία των εργοστασίων παραγωγής των Η.Π.Α. την Τετάρτη 3/1/18 που ξεπέρασαν  τις προσδοκίες.
Η Κίνα επέβαλε επίσης σοβαρά εμπόδια στις εισαγωγές σκράπ, αφήνοντας τους αγοραστές να εξαρτώνται περισσότερο από την εξορυκτική παραγωγή, την οποία οι αναλυτές θεωρούν ότι θα περιορισθεί τους επόμενους μήνες.
Τα στοιχεία ρεκόρ για τον κατασκευαστικό τομέα στην Ευρώπη νωρίτερα την εβδομάδα ενισχύουν τις προοπτικές.
 Τα κινεζικά εργοστάσια είναι πιθανό να αυξήσουν την παραγωγή για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση στο εξωτερικό, προσθέτοντας δυναμική στη ανάπτυξη σε όλες τις μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες τους τελευταίους μήνες.
"Το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό PMI είναι πολύ ισχυρά και όταν η παραγωγή αυξάνεται τόσο έντονα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, πρόκειται να «τραβήξουν» τις κινεζικές εξαγωγές σε αυτές τις αναπτυγμένες περιοχές", δήλωσε ο Max Layton, επικεφαλής της Citigroup Inc. για τα commodities.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης