Τελευταία Νέα
Commodities

Natixis: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φτάσει τα 80 δολ. φέτος - Σε υψηλό διετίας τοι τιμές

Natixis: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φτάσει τα 80 δολ. φέτος - Σε υψηλό διετίας τοι τιμές
Τα commodities θα είναι το κορυφαίο εμπόριο για το 2018 σύμφωνα με τον Yoon Chou Chong της Natixis Asset Management
Δεν είναι παράλογο να περιμένουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα φτάσουν τα 80 δολάρια ανά βαρέλι στα τέλη του 2018, δήλωσε ο Yoon Chou Chong, επικεφαλής στην Natixis Asset Management.
Οι περικοπές στην παραγωγή και η ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας πριν από την ευρέως προσδοκώμενη δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco θα υποστηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο Chong σύμφωνα με το CNBC.
Αυτό το έτος θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια δυναμική επιστροφή για τα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο ενδεχομένως να φθάσει τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, δήλωσε ο διευθυντής χαρτοφυλακίου την Τετάρτη 3/1/18.
"Έχουμε κάνει πολλά μέσω των εξαγωγέων, της τεχνολογίας και είμαστε ακόμα ευχαριστημένοι. (Αλλά) νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι η χρονιά για την επιστροφή των βασικών προϊόντων, του πετρελαίου", δήλωσε ο Chong στο CNBC. Τα commodities θα είναι το κορυφαίο εμπόριο για το 2018.
"Η αξία των 80 δολαρίων ... δεν ακούγεται υπερβολικά περίεργη, στην πραγματικότητα", πρόσθεσε.
Το πετρέλαιο πέτυχε πέρυσι μια δεύτερη ετήσια πρόοδο, καθώς ο Οργανισμός Εξαγωγικών Πετρελαιοειδών και οι σύμμαχοί του μείωσαν την προσφορά τους. Οι τιμές θα διαπραγματεύονται κατά πάσα πιθανότητα μεταξύ 40 και 60 δολάρια το βαρέλι φέτος, σημειώνοντας αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού στις ΗΠΑ, μείωση των παγκόσμιων προμηθειών πτώση της παγκόσμιας κατανάλωσης, καθώς και μείωση της συμμόρφωσης του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επενδύσεων της Moody's.
"Υπάρχει ακόμα ανοδική πορεία προς την τιμή", δήλωσε ο Daniel Hynes, αναλυτής της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. στο Σίδνεϊ. "Η αγορά είναι σίγουρα λίγο πιο θετική όσον αφορά τη δυναμική προσφοράς και ζήτησης.
 Είναι πολύ απίθανο να δούμε αν θα υπάρξει αντίκτυπος στην παραγωγή από ην ιρανική αναταραχή, γεγονός που αυξάνει την ευαισθητοποίηση της αγοράς και τους γεωπολιτικούς κινδύνους ".
Το West Texas Intermediate για παράδοση Φεβρουαρίου ήταν στα 60,34 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με υποχώρηση 3 σεντς, στις 7:40 π.μ. στο Λονδίνο.
Ο συνολικός όγκος συναλλαγών ήταν περίπου 45% χαμηλότερος από τον μέσο όρο των 100 ημερών.
 Οι τιμές έκλεισαν στις 60,42 δολ. την Παρασκευή, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2015.
Οι συναλλαγές του πετρελαίου βρίσκονται  σε 2ετές υψηλό, καθώς τα αποθέματα των ΗΠΑ υποχωρούν.
Το πετρέλαιο που διαπραγματεύθηκε κοντά στο υψηλότερο κλείσιμο σε περισσότερα από δύο χρόνια πριν από τις προβλέψεις των κυβερνητικών αρχών των ΗΠΑ για την εμφάνιση αποθεμάτων επεκτάθηκε για μια εβδομάδα και καθώς η αναταραχή συνεχίστηκε στον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ.
Τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη παρέμειναν κοντά στα 60 δολάρια το βαρέλι μετά την υποχώρηση των 5 λεπτών την Τρίτη.
Τα αποθέματα πιθανόν μειώθηκαν κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από την έκθεση της Διοίκησης για τις Ενεργειακές Πληροφορίες την Πέμπτη.
Οι εξαγωγές ακατέργαστων και συμπυκνωμάτων από το Ιράν παραμένουν ανεπηρέαστες από την αναταραχή που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, δείχνει η παρακολούθηση δεξαμενόπλοιων του Bloomberg.
Περί τις 10:59 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού διαπραγματευόταν στα 60,41 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,07% και το brent στα 66,58 δολάρια με άνοδο 0,02%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης