Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Σε κίνδυνο η άνοδος των μετάλλων – Επιβράδυνση της ζήτησης

tags :
Goldman Sachs: Σε κίνδυνο η άνοδος των μετάλλων – Επιβράδυνση της ζήτησης
Η τράπεζα έχει προβλέψει την τιμή του χαλκού στα 7.500 δολάρια ανά τόνο και  του αλουμινίου στα 1.900 δολ. ανά τόνο το 2020
Η Goldman Sachs βλέπει αυξημένους κινδύνους για την ανοδική πορεία των μετάλλων  στην Κίνα παρά την υποχώρηση της ζήτησης, ανέφερε η τράπεζα την Τρίτη 2/1/18, αναθεωρώντας τις προβλέψεις της και εκφράζοντα  ανησυχίες για μια απότομη πτώση από τις αλλαγές πολιτικής.
"Η ανησυχία για μια απότομη επιβράδυνση της ζήτησης μετάλλων, καθώς η χώρα υιοθετεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης "ποιότητας πάνω από την ποσότητα" μπορεί να υπερδιπλασιαστεί", επεσήμανε η Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι οι παραγωγοί μετάλλων εκτός της Κίνας θα είναι οι κερδισμένοι.
"Οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στην προσφορά και οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις στην Κίνα μεταφράζονται σε υψηλότερες τιμές βασικών εμπορευμάτων και λιγότερη κινεζική παραγωγή, οι οποίες ωφελούν και τους  παραγωγούς εκτός Κίνας".
Κατά τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα αναμένεται μια ανοδική πορεία ως προς τη ζήτηση για ψευδάργυρο ενώ μακροπρόθεσμα προτιμά τον χαλκό από το αλουμίνιο.
Η τράπεζα έχει προβλέψει την τιμή του χαλκού στα 7.500 δολάρια ανά τόνο και  του αλουμινίου στα 1.900 δολ. ανά τόνο το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης