Commodities

Στις «επάλξεις» η Saudi Aramco για τις παγκόσμιες προμήθειες φυσικού αερίου

Στις «επάλξεις» η Saudi Aramco για τις παγκόσμιες προμήθειες φυσικού αερίου
Ο Khalid Al-Falih εξετάζει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου
Περιουσιακά στοιχεία φυσικού αερίου αναζητά η Saudi Aramco από τη Ρωσία στη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης.
Μάλιστα, τα σχόλια του Khalid Al-Falih, που είναι και πρόεδρος της Aramco και υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας αποτελούν μια σιωπηρή αποδοχή όλων αυτών., καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να βρει αρκετά εγχώρια αποθέματα φυσικού αερίου παρά τα χρόνια εξερεύνησης.
Ο Khalid Al-Falih εξετάζει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου για να γεφυρώσει το κενό με την τοπική κατανάλωση και να μειώσει την ποσότητα του αργού πετρελαίου που καίγεται στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής αντί να εξάγεται για κέρδος.
"Η Aramco σχεδιάζει ένα πολύ ευρύ δίκτυο", δήλωσε ο Al-Falih, αναφέροντας τη Μεσόγειο και την Κασπία Θάλασσα ως άλλους πιθανούς στόχους για τα ενεργητικά του φυσικού αερίου.
Το ζήτημα του ρωσικού φυσικού αερίου και η δυνατότητα εξαγωγής σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης ενδεχομένως της Σαουδικής Αραβίας, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα που δεν θα αποκλείσουμε", δήλωσε στην τηλεόραση Bloomberg σε συνέντευξή του στο Ριάντ όταν το βασίλειο παρουσίασε τον προϋπολογισμό του για το 2018.
«Η απάντηση σήμερα είναι όχι. Αλλά νομίζω ότι είμαστε σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή για να μιλήσουμε για τις δυνατότητες αγοράς ΥΦΑ από τη ρωσική Αρκτική».
Η Al-Falih ανέφερε επίσης ότι η Aramco εξέτασε τη δυνατότητα επέκτασης του αποτυπώματος της στις ΗΠΑ μέσω της θυγατρικής της Motiva - του μεγαλύτερου διυλιστηρίου στη χώρα - ενδεχομένως μέσω επενδύσεων σε πετροχημική παραγωγή.
«Ψάχνουν για πιθανή ένταξη εκεί αν έχει οικονομική λογική», είπε για τα σχέδια της Aramco στην Αμερική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης