Τελευταία Νέα
Commodities

Σε κατάργηση των δασμών εξαγωγής χάλυβα προχωρεί η Κίνα

Σε κατάργηση των δασμών εξαγωγής χάλυβα προχωρεί η Κίνα
Μειώνονται οι δασμοί για τα υλικά μπαταριών
Σε μείωση των δασμών για τις εισαγωγές υλικών για μπαταρίες και στην κατάργηση των δασμών εξαγωγής για τον χάλυβα θα προχωρήσει η Κίνα.
Συγκεκριμένα η χώρα  θα προσαρμόσει τους δασμούς για μια σειρά από είδη εισαγωγής και εξαγωγής από το επόμενο έτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα 145/12 το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
"Για να ενθαρρυνθούν οι εισαγωγές προηγμένου εξοπλισμού, βασικών μηχανολογικών εξαρτημάτων και πρώτων υλών, από την 1η Ιανουαρίου θα μειωθούν οι δασμοί εισαγωγής για ορισμένα προϊόντα», περιλαμβανομένων ορισμένων υφαντουργικών μηχανημάτων, υλικών για μπαταρίες και για προηγμένα φάρμακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. Παράλληλα, θα καταργηθούν οι δασμοί εξαγωγής για προϊόντα όπως ο χάλυβας και ο χλωρίτης, ενώ θα μειωθούν οι τιμές για τα προϊόντα όπως ο απατίτης.
Προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας «Μια ζώνη, ένας δρόμος» και των ζωνών ελεύθερου εμπορίου, η Κίνα θα εφαρμόσει επίσης συμβατικούς δασμούς για προϊόντα από 26 χώρες και περιοχές, στο πλαίσιο των εμπορικών συμφωνιών, ανέφερε το υπουργείο.
 Η Κίνα θα μειώσει επίσης τους δασμούς για προϊόντα πληροφορικής για τρίτη φορά, από την 1η Ιουλίου 2018, ανέφερε το υπουργείο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης