Τελευταία Νέα
Commodities

Κουβέιτ: Πρόωρες οι συζητήσεις για έξοδο από τις περικοπές του ΟΠΕΚ

Κουβέιτ: Πρόωρες οι συζητήσεις για έξοδο από τις περικοπές του ΟΠΕΚ
Οποιαδήποτε στρατηγική εξόδου στο μέλλον θα εφαρμοστεί με έναν ομαλό τρόπο που δεν θα διαταράξει τη σταθερότητα της αγοράς δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ
Ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ δήλωσε την Πέμπτη 14/12 ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει για μια στρατηγική εξόδου από το σημερινό σύμφωνο περικοπής της παραγωγής του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών.
"Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για στρατηγική εξόδου. Οποιαδήποτε στρατηγική εξόδου στο μέλλον θα εφαρμοστεί σίγουρα με έναν ομαλό τρόπο που δεν θα διαταράξει τη σταθερότητα της αγοράς και θα είναι σε σταδιακή βάση ", ανέφερε σε δήλωσή του ο Bakelet al-Rashidi, υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ.
"Οι εξελίξεις των θεμελιωδών αρχών της αγοράς θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούνται στενά από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης των Υπουργών (JMMC), στην οποία Κουβέιτ είναι κύριο μέλος, ώστε να διασφαλιστεί ο στόχος της επανεξισορρόπησης της αγοράς και της αποκατάστασης της σταθερότητάς της ," πρόσθεσε.
Ο ΟΠΕΚ και ανεξάρτητοι παραγωγοί υπό την ηγεσία της Ρωσίας συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να επεκτείνουν τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2018 για να βοηθήσουν στη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων και τη στήριξη των τιμών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης