Τελευταία Νέα
Commodities

Κερδισμένοι οι μικροί παραγωγοί κοβλατίου και λιθίου από την έκρηξη των ηλεκτρικών οχημάτων

Κερδισμένοι οι μικροί παραγωγοί κοβλατίου και λιθίου από την έκρηξη των ηλεκτρικών οχημάτων
Νέος γύρος επενδύσεων από τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών
Οι καναδοί παραγωγοί κοβαλτίου και λιθίου επωφελούνται από το νέο γύρο επενδύσεων που πραγματοποιούν οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών που τα τροφοδοτούν, ένα δυναμικό παιχνίδι αλλαγής με τους μικρούς ανθρακωρύχους να αντλούν χρήματα για την ανάπτυξη αυτών των κρίσιμων συστατικών για τις μπαταρίες.
Οι εταιρίες κοβαλτίου που είναι εισηγμένες στο Τορόντο, η Ecobalt Solutions και  η  Fortune Minerals, βρίσκονται σε συνομιλίες, με περισσότερες από δώδεκα ομάδες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών αυτοκινήτων και μπαταριών, για τη χρηματοδότηση των έργων τους σύμφωνα με το Reuters.
Το ενδιαφέρον  από τους μεταγενέστερους παίκτες της αλυσίδας εφοδιασμού των μπαταριών - ένας νέος τομέας επενδύσεων για τους περισσότερους - θα προσφέρει «φιλί ζωής» στους ανθρακωρύχους τη στιγμή που η χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων παραμένει σχετικά περιορισμένη μετά από πενταετή κάμψη στις τιμές των ασθενών μετάλλων.
«Αναμένουμε πρόσθετες συναλλαγές τους επόμενους μήνες. Είναι μια συνάρτηση της ανισορροπίας μεταξύ ζήτησης και προσφοράς ", δήλωσε ο John Kanellitsas, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Lithium Americas Corp, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια φέτος για ένα έργο στην Αργεντινή.
Μια σειρά από πιθανές συμφωνίες χρηματοδότησης στον Καναδά έρχονται  καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο  στη Αυστραλία εξασφάλισε φέτος επενδύσεις κυρίως κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών και κατασκευαστών μπαταριών προσπαθώντας να κλειδώσουν τη μελλοντική προσφορά πρώτων υλών.
Οι κατασκευαστές ορυχείων λιθίου κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση νωρίτερα από τους  κατασκευαστές κοβαλτίου, καθώς οι φόβοι για έλλειψη εφοδιασμού άρχισε στα τέλη του 2015, όταν το κοβάλτιο ήταν ακόμη πλεονασματικό.
Όπως το λίθιο, η τιμή του κοβαλτίου διπλασιάστηκε - αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της άνοδου προκάλεσε φέτος ανησυχίες για πολυετείς ελλείψεις την επόμενη δεκαετία, καθώς η ζήτηση από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων υπερτερεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης