ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

06/12/2017 16:25

Ηρεμία στην παγκόσμια αγορά μετά την «θύελλα» του ΟΠΕΚ

Δίνουν και παίρνουν οι αναλύσεις για το πετρέλαιο και το φυσικό άεριο έπειτα από την συμφωνία του ΟΠΕΚ
Σημαντική αύξηση σημειώνει η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, καθώς ανεβαίνει κατά 14 δισ κυβικά πόδια ημερησίως.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν , ενισχυμένες από την ισχυρή ζήτηση, τις προσδοκίες μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για παράταση στο πλαφόν της μείωσης του πετρελαίου.
Πάντως, άλλοι μεγάλοι οίκοι όπως η Citigroup θεωρούν ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ, αλλά και οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Καναδάς και η Βραζιλία μπορεί σύντομα να αποφασίσουν να αυξήσουν την παραγωγή τους. Οι πετρελαιοπαραγωγοί μπορεί να κρίνουν ότι θέλουν να πουλήσουν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου και να γεμίσουν τα ταμεία τους ή να διατηρήσουν το μερίδιό τους στην αγορά.
Πρόκειται για αριθμό που έχει να σημειωθεί από το 2012 ενώ το φυσικό αέριο είναι ο κύριος οδηγός της ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Παράλληλα, ερευνητές στο MIT σημειώνουν ότι η πιθανή άνοδος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου οφείλεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Επίσης, η πρόσφατη ανάπτυξη οφείλεται στο γεγονός ότι οι χαμηλές τιμές έχουν αναγκάσει τους drillers να στρέψουν την προσοχή τους σε συγκεκριμένα σημεία.
Το συμπέρασμα από την έκθεση του MIT είναι ότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα μπορούσε να υποτιμήσει τις προβλέψεις ΕΠΕ κατά 10% έως το 2020, μια διαφορά που διευρύνεται τα επόμενα χρόνια.www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.