Commodities

Ηρεμία στην παγκόσμια αγορά μετά την «θύελλα» του ΟΠΕΚ

Ηρεμία στην παγκόσμια αγορά μετά την «θύελλα» του ΟΠΕΚ
Δίνουν και παίρνουν οι αναλύσεις για το πετρέλαιο και το φυσικό άεριο έπειτα από την συμφωνία του ΟΠΕΚ
Σημαντική αύξηση σημειώνει η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, καθώς ανεβαίνει κατά 14 δισ κυβικά πόδια ημερησίως.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν , ενισχυμένες από την ισχυρή ζήτηση, τις προσδοκίες μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για παράταση στο πλαφόν της μείωσης του πετρελαίου.
Πάντως, άλλοι μεγάλοι οίκοι όπως η Citigroup θεωρούν ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ, αλλά και οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Καναδάς και η Βραζιλία μπορεί σύντομα να αποφασίσουν να αυξήσουν την παραγωγή τους. Οι πετρελαιοπαραγωγοί μπορεί να κρίνουν ότι θέλουν να πουλήσουν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου και να γεμίσουν τα ταμεία τους ή να διατηρήσουν το μερίδιό τους στην αγορά.
Πρόκειται για αριθμό που έχει να σημειωθεί από το 2012 ενώ το φυσικό αέριο είναι ο κύριος οδηγός της ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Παράλληλα, ερευνητές στο MIT σημειώνουν ότι η πιθανή άνοδος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου οφείλεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Επίσης, η πρόσφατη ανάπτυξη οφείλεται στο γεγονός ότι οι χαμηλές τιμές έχουν αναγκάσει τους drillers να στρέψουν την προσοχή τους σε συγκεκριμένα σημεία.
Το συμπέρασμα από την έκθεση του MIT είναι ότι η συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα μπορούσε να υποτιμήσει τις προβλέψεις ΕΠΕ κατά 10% έως το 2020, μια διαφορά που διευρύνεται τα επόμενα χρόνια.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης