Τελευταία Νέα
Commodities

Ανοδική πορεία του πετρελαίου μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ - Στα 63,16 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδική πορεία του πετρελαίου μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ - Στα 63,16 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Τον Ιούνιο του 2018 θα επανεξεταστεί από τον ΟΠΕΚ η πορεία της συμφωνίας
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο σήμερα (1/12) καθώς η θετική έκβαση της συνάντησης του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με την οποία η περικοπή στην παραγωγή πετρελαίου πήρε παράταση μέχρι τα τέλη του 2018.
Ειδικότερα, περί τις 11:37 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,38% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,16 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% στα 57,70 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (30/11) συνεδρίασης, ο ΟΠΕΚ συμφώνησε μαζί με τις χώρες εκτός Οργανισμού που συμμετέχουν στη συμφωνία να επεκτείνουν τις περικοπές τους μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρη έξοδο από τη συμφωνία εάν η αγορά υπερθερμανθεί.
Ωστόσο, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε ότι είναι ακόμα νωρίς για να γίνεται κουβέντα για την έξοδο από τη συμφωνία, τουλάχιστον για τα επόμενα τρίμηνα, καθώς πολλές χώρες εισέρχονται σε ήπια χειμερινή περίοδο.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ θα επανεξετάσει την πορεία της συμφωνίας κατά την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση τον Ιούνιο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης