Τελευταία Νέα
Commodities

Ιράκ: Ρεκόρ στις εξαγωγές πετρελαίου από τις νότιες περιοχές το Νοέμβριο

Ιράκ: Ρεκόρ στις εξαγωγές πετρελαίου από τις νότιες περιοχές το Νοέμβριο
Οι εξαγωγές του Νοτίου Ιράκ στις πρώτες 20 μέρες του Νοεμβρίου ήταν κατά μέσο όρο 3,50 εκατομμύρια bpd, αυξημένες κατά 150.000 bpd από τον Οκτώβριο
Οι εξαγωγές πετρελαίου από το νότιο Ιράκ αυξήθηκαν κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) το Νοέμβριο, φθάνοντας σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία του reuters καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ επιδιώκει να αντισταθμίσει το έλλειμμα του βορρά.
Οι εξαγωγές του Νοτίου Ιράκ στις πρώτες 20 μέρες του Νοεμβρίου ήταν κατά μέσο όρο 3,50 εκατομμύρια bpd, αυξημένες κατά 150.000 bpd από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία αποστολής που παρακολουθεί  το Reuters και ανεξάρτητη πηγή της βιομηχανίας.
Η αύξηση ακολουθεί τη μείωση της παραγωγής στο βόρειο Ιράκ από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν οι ιρακινές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο των πεδίων από τους Κουρδικούς μαχητές. Το Ιράκ δήλωσε ότι οι νότιες εξαγωγές θα αυξηθούν για να καλύψουν το έλλειμμα, αν και εκπρόσωποι του κλάδου  ήταν σκεπτικοί αν αυτό θα ήταν δυνατό.
Η άνοδος  αυτή οδηγεί τις εξαγωγές του νότου σε ρεκόρ των 3,51 εκατομμυρίων bpd που παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος μιας συμφωνίας περικοπής της παραγωγής του ΟΠΕΚ.
Ωστόσο, η αύξηση αυτού του μήνα δεν αντιστάθμισε πλήρως τη μείωση των αποστολών από το βορρά.
Οι εξαγωγές από το βορρά κατά μέσο όρο έφτασαν τις 250.000 bpd τον Νοέμβριο από τα εκτιμώμενα 450.000 bpd τον Οκτώβριο και τα επίπεδα άνω των 500.000 bpd τους προηγούμενους μήνες αυτού του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης