Τελευταία Νέα
Commodities

Το Ιράκ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του πετρελαϊκού πεδίου στο Kirkuk σε 1 εκατ.bpd

Το Ιράκ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του πετρελαϊκού πεδίου στο Kirkuk σε 1 εκατ.bpd
Το Ιράκ χρειάζεται τουλάχιστον τρεις μήνες για να επισκευάσει έναν παλιό αγωγό που μεταφέρει αργό  από το  Kirkuk στο λιμάνι Ceyhan της Τουρκίας
Το Ιράκ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στο Kirkuk σε ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Jabar al-Luaibi ο οποίος επισκέπτεται τα πεδία Bai Hasan και Avana προκειμένου να επιταχυνθούν οι  εργασίες αποκατάστασης ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου την Δευτέρα.
Οι εξαγωγές από τα  πετρελαϊκά πεδία στο Kirkuk παραμένουν σε αναμονή, από τότε που  οι ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο τους από τους Κούρδους τον περασμένο μήνα.
Στις 17 Οκτωβρίου, οι ιρακινές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο των πετρελαιοφόρων πεδίων Bai Hasan και Avana βορειοδυτικά του Kirkuk, αφού οι μαχητές των κουρδικών Peshmerga απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ανέφεραν πηγές ασφαλείας.
Στις 2 Νοεμβρίου, το υπουργείο πετρελαίου ζήτησε από τις κουρδικές αρχές να επιτρέψουν στη Βαγδάτη να χρησιμοποιήσει τον αγωγό τους για να εξάγει αργό πετρέλαιο από το Kirkúk, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση, δήλωσε ο Asim Jihad στο Reuters.
"Οι κουρδικές αρχές εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στα αιτήματα του υπουργείου πετρελαίου να χρησιμοποιήσουν τον κουρδικό αγωγό για να ξαναρχίσουν τις εξαγωγές από το Kirkúk ", δήλωσε ο Jihad.
Το Ιράκ χρειάζεται τουλάχιστον τρεις μήνες για να επισκευάσει έναν παλιό αγωγό που μεταφέρει αργό  από το  Kirkuk στο λιμάνι Ceyhan της Τουρκίας. Ο κύριος αγωγός Kirkuk-Ceyhan 600.000 bpd είναι εκτός σύνδεσης από τον Μάρτιο του 2014 μετά τις επιδρομές των ανταρτών.
Ο Jihad δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο φυσικών πόρων των Κούρδων δεν συνεργάζεται για να επιστρέψει "απαραίτητο υλικό" που αφαιρέθηκε από τους μηχανικούς από τα πετρελαϊκά πεδία.
Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τη μεγάλη πετρελαϊκή πόλη Kirkuk, στις 16 Οκτωβρίου, σε αντίποινα για το κουρδικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, το οποίο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, του Ιράν  αλλά και Δυτικών δυνάμεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης