ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

13/11/2017 18:51

ΟΠΕΚ: Στo χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας

Σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία στοιχεία του ΟΠΕΚ η  παραγωγή της Βενεζουέλας ανήλθε τον Οκτώβριο σε 1.955 εκατ. bpd, έναντι 2.085 εκατ. το Σεπτέμβριο.
Η παραγωγή  πετρελαίου της Βενεζουέλας υποχώρησε τον περασμένο μήνα κάτω από τα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν τρεις δεκαετίες, ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 13/11 ο ΟΠΕΚ.
Σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία στοιχεία του ΟΠΕΚ η  παραγωγή της Βενεζουέλας ανήλθε τον Οκτώβριο σε 1.955 εκατ. bpd, έναντι 2.085 εκατ. το Σεπτέμβριο.
Ο αριθμός είναι ακόμη χαμηλότερος με βάση δευτερεύουσες πηγές σε σχέση με όσα αναφέρει η κυβέρνηση, στα 1,863 εκατομμύρια bpd τον Οκτώβριο σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ,.
Η Βενεζουέλα εξαρτάται από το πετρέλαιο για περισσότερο από το 95% των εσόδων από εξαγωγές   και η πτώση της παραγωγής έρχεται στη  χειρότερη στιγμή με την οικονομία να βρίσκεται σε κρίση και την σοσιαλιστική κυβέρνηση να προσπαθεί να πληρώσει το εξωτερικό της χρέος.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας είναι ο οικονομικός μοχλός για την κυβέρνηση του Προέδρου Maduro  αλλά υποφέρει από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, την παρακμή λόγω λειτουργικών προβλημάτων και την εσωτερική διαφθορά.
Η Βενεζουέλα είχε ανακοινώσει στον ΟΠΕΚ ετήσια παραγωγή πετρελαίου 2.373 εκατομμύρια bpd το 2016 και 2.654 εκατομμύρια το 2015.
Παρόλο που ο ΟΠΕΚ δεν δημοσιεύει ιστορικά στοιχεία σχετικά με την παραγωγή που αναφέρουν τα μέλη του, η τελευταία φορά που η Βενεζουέλα παρήγαγε λιγότερα από 2 εκατομμύρια bpd ήταν το 1989 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.