Commodities

Η Σαουδική Αραβία θα μειώσει τις εξαγωγές αργού κατά 120.000 βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο

Η Σαουδική Αραβία θα μειώσει τις εξαγωγές αργού κατά 120.000 βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο
Οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πάνω από 10% χαμηλότερες από τα επίπεδα του Νοεμβρίου
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να μειώσει τις εξαγωγές αργού κατά 120.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Δεκέμβριο, μειώνοντας τις χορηγήσεις σε όλες τις περιοχές, ανακοίνωσε  εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας στο Reuters την Πέμπτη 9/11.
Οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πάνω από 10% χαμηλότερες από τα επίπεδα του Νοεμβρίου, σημείωσε.
Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο ανακοίνωσε  ότι σχεδιάζει να διαθέσει  λίγο περισσότερο από 7 εκατομμύρια bpd αυτό το μήνα, από τα χαμηλά επίπεδα του καλοκαιριού, όταν η εγχώρια ζήτηση ήταν στο αποκορύφωμά της.
Οι εποχιακές μειώσεις της εγχώριας ζήτησης ακατέργαστου πετρελαίου απελευθερώνουν περισσότερο πετρέλαιο για εξαγωγή τους χειμερινούς μήνες.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, μαζί με άλλους παραγωγούς πετρελαιοπαραγωγούς, με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή τους κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια bpd από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Ο ΟΠΕΚ επιδιώκει την επίτευξη συναίνεσης μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών πριν από την επόμενη συνάντησή του στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου σχετικά με το χρόνο  θα επεκταθεί η συμφωνία πέρα από τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης