Τελευταία Νέα
Commodities

Καναδάς: Σε μείωση της παραγωγής ουρανίου προχωρεί η Cameco

Καναδάς: Σε μείωση της παραγωγής ουρανίου προχωρεί η Cameco
Η Cameco θα αναστείλει την παραγωγή για 10 μήνες στον ποταμό McArthur, στο Saskatchewan - το μεγαλύτερο ορυχείο ουρανίου στον κόσμο –  μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου λόγω χαμηλών τιμών ουρανίου
Η καναδική Cameco Corp, δεν σχεδιάζει περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή ουρανίου "αυτή τη στιγμή", αλλά έχει τη δυνατότητα να μειώσει εκ νέου την παραγωγή χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τις συμβάσεις προμήθειας, δήλωσε την Πέμπτη 9/11 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Η Cameco θα αναστείλει την παραγωγή για 10 μήνες στον ποταμό McArthur, στο Saskatchewan - το μεγαλύτερο ορυχείο ουρανίου στον κόσμο – και στην κοντινή λίμνη  Key μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου λόγω χαμηλών τιμών ουρανίου, ανακοίνωσε η εταιρεία αργά την Τετάρτη.
"Αυτή τη στιγμή δεν προβλέπουμε άλλες κινήσεις αλλά αυτό μπορεί πάντα να αλλάξει", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Gitzel σε συνέντευξή του.
Ο Gitzel δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει στενά τις τιμές ουρανίου που ανταποκρίνονται στις περικοπές της Cameco, αλλά σημείωσε ότι οι προηγούμενες περικοπές είχαν ελάχιστη επίδραση στην διάθεση των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας να υπογράψουν νέες συμβάσεις.
Η παγκόσμια βιομηχανία ουρανίου βρίσκεται σε εξαετή πίεση, που χρονολογείται από το τσουνάμι του 2011, που προκάλεσε στην Ιαπωνία το κλείσιμο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της, μερικοί από τους οποίους έχουν επανεκκινήσει από τότε.
Το κλείσιμο δημιούργησε κορεσμό ουρανίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου για την τροφοδοσία αντιδραστήρων.
"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν η αγορά παραμείνει χαμηλή για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να είμαστε βιώσιμοι", δήλωσε ο Gitzel. "Ας ελπίσουμε ότι κάνουμε λάθος σε αυτό και ότι βελτιώνεται."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης