Τελευταία Νέα
Commodities

Εκτοξεύθηκε το παλλάδιο, ξεπέρασε τα 1.015 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά από το 2001

Εκτοξεύθηκε το παλλάδιο, ξεπέρασε τα 1.015 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά από το 2001
Μέσα στο 2017, η τιμή του εμπορεύματος έχει ενισχυθεί σχεδόν 50%
Στα 1.015,8 δολάρια ανά ουγγιά (συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου 2017), επίδοση που είναι η υψηλότερη από το 2001 εκτοξεύθηκε το παλλάδιο σήμερα 8/11.
Είναι η δεύτερη φορά που το μέταλλο ξεπερνά τα 1.000 δολάρια μέσα σε ένα μήνα, έπειτα από 16 χρόνια κάτω από το ψυχολογικό αυτό όριο.
Μέσα στο 2017, η τιμή του εμπορεύματος έχει ενισχυθεί σχεδόν 50%!
Η επίδοση έλαβε χώρα μετά την είδηση για αύξηση των πωλήσεων οχημάτων στην Κίνα.
Το παλλάδιο και οι ενώσεις του χρησιμοποιούνται ευρύτατα ως καταλύτες σε οργανικές χημικές αντιδράσεις αλλά και στους καταλυτικούς μετατροπείς των αυτοκινήτων.
Επιπλέον, χρησιμοποιούνται σε ολοκληρωμένα κυκλώματα, στην οδοντιατρική, τον καθαρισμό του υδρογόνου, στην κατασκευή κοσμημάτων, ανθεκτικών εργαλείων και οργάνων ακριβείας.
Ανεξάρτητα από την αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, η ζήτηση για το παλλάδιο αντικατοπτρίζει την ανάκαμψη των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπής ρύπων καθώς και την προτίμηση των καταναλωτών για μεγαλύτερα οχήματα επαγγελματικής χρήσης.
Η τιμή του παλλάδιου βρίσκει επίσης «πάτημα» στα αυτοκίνητα ντίζελ στην Ευρώπη, όπου τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
Το παραπάνω αντικατοπτρίζει επίσης την πεποίθηση ότι τα ηλεκτρικά οχήματα, που δεν έχουν καταλύτες, δεν θα «απειλήσουν» βραχυπρόθεσμα το μερίδιο των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης