Commodities

Morgan Stanley: Αυξάνει κατά 7 - 9 δολ τις τιμές – στόχους για το πετρέλαιο

Morgan Stanley: Αυξάνει κατά 7 - 9 δολ  τις τιμές – στόχους για το πετρέλαιο
Η αγορά θα χρειαστεί περισσότερο  σχιστολιθικό πετρέλαιο, επειδή ο ΟΠΕΚ και άλλοι εξαγωγείς περιορίζουν την παραγωγή τους
Η Morgan Stanley αύξησε τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου μέχρι το 2020, λέγοντας ότι ο κόσμος αναζητά περισσότερο αργό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ σε μια εποχή που είναι αβέβαιο ότι οι αμερικανοί μπορούν να το παραδώσουν.
Η Morgan Stanley αύξησε τους στόχους τιμών για το πετρέλαιο κατά $ 7 έως $ 9 ανά βαρέλι.
Η τράπεζα βλέπει τώρα το διεθνές δείκτη αναφοράς  του Brent να κερδίζει 62 δολάρια το βαρέλι το τελευταίο τρίμηνο του έτους, από μια προηγούμενη εκτίμηση $ 55. Το West Texas Intermediate είναι έτοιμο να φτάσει τα 56 δολάρια για το τρίμηνο, από την προηγούμενη εκτίμηση των 48 δολαρίων της Morgan Stanley.
Μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η Morgan Stanley προβλέπει ότι ο Brent θα έχει κατά μέσο όρο 63 δολάρια και το WTI θα διαπραγματεύεται με 58 δολάρια το βαρέλι.
Η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται με εκπληκτικά υψηλό ρυθμό, οδηγώντας σε ραγδαία πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, εκτιμά η Morgan Stanley.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΕΚ και άλλοι εξαγωγείς πετρελαίου συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας είναι πιθανό να επεκτείνουν μια συμφωνία για τον περιορισμό των 1,8 εκατομμύρια βαρέλια από την αγορά μέχρι το επόμενο έτος.
Εκτός του ΟΠΕΚ, υπάρχει μικρή αύξηση στον εφοδιασμό με πετρέλαιο, με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι παραγωγοί μπορούν να ανοίξουν γρήγορα φρέατα σχιστόλιθου .
Ωστόσο, ακόμη και στις Η.Π.Α. ο αριθμός των εγκαταστάσεων που λειτουργούν σε πετρελαιοπηγές έχει υποχωρήσει.
Για να εξισορροπηθεί η αγορά, οι αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικών θα πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή τους από 5,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος σε 7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2018, περισσότερο από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως, καταλήγουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. Αυτό θα απαιτούσε  8 έως 10 νέες εγκαταστάσεις κάθε μήνα, αλλά οι αναλυτές είναι αβέβαιοι ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί.
"Όταν η παγκόσμια εξάρτηση από σχιστόλιθο αυξάνεται, τα όριά της αρχίζουν να γίνονται εμφανή και φαίνεται ότι υπάρχουν δύο πτυχές σε αυτό: ικανότητα και προθυμία", αναφέρει η έκθεση  τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης