Commodities

Κέρδη 1% για το χρυσό - Στα 1282 δολάρια η ουγγιά

tags :
Κέρδη 1% για το χρυσό - Στα 1282 δολάρια η ουγγιά
Περί τις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1282 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 1,01.
Ο χρυσός ενισχύθηκε  περισσότερο από 1% τη Δευτέρα 6/11, επεκτείνοντας τα κέρδη του δεδομένου ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι οδήγησαν τους επενδυτές σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία μετά την τρίτη εβδομαδιαία υποχώρηση του πολύτιμου μετάλλου. Το δολάριο υποχώρησε σε ένα καλάθι νομισμάτων, ενισχύοντας επίσης το χρυσό.
Ο χρυσός στην spot αγορά αυξήθηκε κατά 1% στα 1.281,46 δολ. η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια για παράδοση Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 12,40 δολάρια ή 1% στα $ 1,281,60 ανά ουγγιά.
Περί τις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1282 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 1,01.
"Τα γεωπολιτικά ζητήματα στη Σαουδική Αραβία το Σαββατοκύριακο και μέχρι σήμερα οδήγησαν την τιμή του χρυσού", δήλωσε ο David Meager, διευθυντής της εμπορίας μετάλλων στο High Ridge Futures στο Σικάγο, επικαλούμενος επενδυτές που αγόρασαν το χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο.
Ο μελλοντικός βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman, ισχυροποίησε τη δύναμή του  μέσω μιας εκκαθάρισης κατά της διαφθοράς συλλαμβάνοντας μέλη της βασιλικής οικογένειας, υπουργούς και επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Alwaleed bin Talal, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες του βασιλείου.
Το δολάριο υποχώρησε τη Δευτέρα 6/11 μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του τρέχοντος έτους, ενώ η απόδοση των ομολόγων της Γερμανίας ήταν κοντά στο χαμηλό των δύο μηνών, καθώς οι επενδυτές περίμεναν στοιχεία σχετικά με τα σχέδια αγοράς μετοχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης