Τελευταία Νέα
Commodities

Η Αργεντινή αναζητά νέες αγορές για το αλουμίνιο

Η Αργεντινή αναζητά νέες αγορές για το αλουμίνιο
Οι ΗΠΑ διερευνούν τις εισαγωγές αλουμινίου για αθέμιτες πρακτικές
Η Αργεντινή αναζητά νέες αγορές για τις εξαγωγές αλουμινίου, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάζουν τις συνέπειες των εισαγωγών μετάλλων στην εθνική ασφάλεια, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Aluar Aluminio Argentino, τον κορυφαίο παραγωγό της χώρας.
Ο εμπορικός διευθυντής της Aluar, Miroslavo Puches δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις αποστολές στη Βραζιλία σε 100.000 τόνους ετησίως έως το 2019 από 60.000 σήμερα, καθώς η οικονομία της γειτονικής χώρας ανακάμπτει.
Ελπίζει επίσης να διευρύνει τις εξαγωγές προς την Ασία από τους σημερινούς 60.000 τόνους ετησίως, ανέφερε.
"Θα εξισορροπήσουμε τους όγκους λίγο περισσότερο," είπε ο Puches.
Η Aluar, στην οποία το κράτος συμμετέχει με 10%, είναι ο μοναδικός παραγωγός πρωτογενούς αλουμινίου στην τρίτη μεγαλύτερη  οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
Διοχετεύει κατά μέσο όρο 170.000 τόνους ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύοντας μεταξύ 2-6 % των αμερικανικών εισαγωγών τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου της Αμερικής όπως ανέφερε επιστολή προς το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου.
Το Τμήμα Εμπορίου ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ερευνά τις εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα και αλλού, κατηγορώντας της για  αθέμιτες εμπορεύσιμες εισαγωγές που αναγκάζουν πολλά μεταλλουργικά εργοστάσια να κλείσουν ή να σταματήσουν την παραγωγή τα τελευταία χρόνια.
Στην επιστολή, η Aluar ζήτησε να αποκλειστεί από κάθε δυσμενή μέτρο που εφαρμόστηκε μετά τον έλεγχο.
Ο Puches δήλωσε ότι η εταιρεία προγραμματίζει να εξάγει την ίδια ποσότητα αλουμινίου στις Ηνωμένες Πολιτείες το επόμενο έτος όπως τα προηγούμενα χρόνια και ότι αμφιβάλλει αν τα  τιμολόγια θα εφαρμοστούν εξαιτίας των επιπτώσεων που θα είχε μια τέτοια μεταβολή στις τιμές των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί η ΗΠΑ αυτοκινητοβιομηχανία και κατασκευαστικές βιομηχανίες.
«Αλλά προσπαθούμε επίσης να διαφοροποιήσουμε λίγο, με νέες αγορές», είπε.
Το 2018, η Aluar σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της σε 460.000 τόνους  από 430.000 τόνους φέτος. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,9 δισ. pesos (117,2 εκατ. δολ.) το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αυξημένα κατά 66% από την αντίχτοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης