Commodities

Μείωση στην παραγωγή χρυσού της Κίνας - Σε επιφυλακή το Πεκίνο

Μείωση στην παραγωγή χρυσού της Κίνας - Σε επιφυλακή το Πεκίνο
Η πτώση της κινεζικής παραγωγής χρυσού είναι αρκετά σημαντική καθώς η χώρα θα πρέπει να αυξήσει τις εισαγωγές της προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα της
Η Κίνα ο κορυφαίος παραγωγός χρυσού στον κόσμο είδε την παραγόμενη ποσότητα να υποχωρεί κατά 10% το πρώτο εξάμηνο του 2017. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της GFMS World Gold Survey, η παραγωγή χρυσού της Κίνας στο α' εξάμηνο 2017 σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση εδώ και μια δεκαετία.
Η πτώση της κινεζικής παραγωγής χρυσού είναι αρκετά σημαντική καθώς η χώρα θα πρέπει να αυξήσει τις εισαγωγές της προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα της.
Τα στοιχεία της GFMS 2017 για την παραγωγή χρυσού στην Κίνα το γ' τρίμηνο του 2017 τονίζει ότι η παραγωγή χρυσού των κινεζικών ορυχείων μειώθηκε κατά 23 μετρικούς τόνους στους 207 μετρικούς τόνους έναντι των 230 μετρικών τόνων χρυσού κατά την ίδια περίοδο πέρυσι:
Η έκθεση ανέφερε ότι ο λόγος της μείωσης της κινεζικής παραγωγής χρυσού οφείλεται στις αυξημένες προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει τη ρύπανση.
Επιπλέον, οι αναλυτές της GFMS προβλέπουν ότι η κινεζική παραγωγή χρυσού θα συνεχίσει να μειώνεται και για το υπόλοιπο του 2017.
Αυτά είναι αναμφισβήτητα άσχημα νέα για την Κίνα, μια χώρα που δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο, αλλά και επειδή η Κίνα καταναλώνει όλη της την εγχώρια παραγωγή της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγωγή χρυσού της Κίνας είναι μακράν η υψηλότερη από τη δεύτερη χώρα παραγωγής.
Το 2016, η παραγωγή χρυσού της Κίνας ανήλθε στους 454 μετρικούς τόνους 56% υψηλότερη από την δεύτερη χώρα παραγωγής την Αυστραλία με 291 μετρικούς τόνους.
Οι οκτώ μεγαλύτερες χώρες εξόρυξης χρυσού παρήγαγαν το 56% της παγκόσμιας παραγωγής 3.222 μετρικούς τόνους το 2016.
Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι η Νότια Αφρική βρίσκεται την τελευταία θέση με παραγωγή 150 μετρικών τόνων χρυσού.
Να σημειωθεί ότι η Νότια Αφρική ήταν ο κορυφαίος παραγωγός χρυσού στον κόσμο το 1970, όταν παρήγαγε την εκπληκτική ποσότητα των 1.000 μετρικών τόνων.
Επίσης μόνο ειρωνικό δεν είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποσυνέδεσαν την μετατροπή το χρυσού με το δολάριο τον Αύγουστο 1971, μια χρονιά μετά την παραγωγή ρεκόρ της Νότιας Αφρικής.
Ανεξάρτητα από αυτό, η παραγωγή χρυσού της Νότιας Αφρικής έχει πλέον μειωθεί κατά 85% από το 1970.
Τώρα, φαίνεται να υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη, καθώς αφορά την κινεζική παραγωγή χρυσού.
Αν δεν υπάρξει σημαντική ανάκαμψη της παραγωγής των χρυσωρυχείων στην Κίνα κατά τα επόμενα χρόνια, το 2014 μπορεί να αποδειχθεί το κορυφαίο έτος παραγωγή της
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην παγκόσμια έρευνα Gold GFMS 2017, η παραγωγή χρυσού στην Κίνα έφθασε στο ανώτατο σημείο των 478 μετρικών τόνων το 2014 και εκτιμάται ότι θα μειωθεί φέτος στους 415 μετρικούς τόνους.
Εάν η πρόβλεψη για το 2017 είναι σωστή, η παραγωγή χρυσού στην Κίνα θα έχει μειωθεί κατά 13% από το 2014.
Επιπλέον, αν ο κόσμος βιώσει μια τεράστια διόρθωση στις αγορές και οικονομική συρρίκνωση το 2018, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κινεζική παραγωγή χρυσού να έχει βρεθεί στο υψηλότερο σημείο της το 2014.
Τέλος, η αιχμή και η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού θα σημάνει πιθανότατα και τον χρόνο αιχμής και της πτώσης της παγκόσμιας οικονομίας.
 

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης