Commodities

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές αργού Δεκεμβρίου για τις εξαγωγές στην Ασία

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές αργού Δεκεμβρίου για τις εξαγωγές στην Ασία
Η τιμή για το αραβικό Super Light αυξήθηκε κατά 45 σεντς το βαρέλι και τα OSPs για το Extra Light και το Arab Medium αυξήθηκαν κατά 65 σεντς
Η Saudi Aramco αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του Δεκεμβρίου (OSP) για  το Arab Light στους Ασιάτες πελάτες κατά 65 σεντς το βαρέλι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στην τιμή  των 1,25 δολαρίων το βαρέλι ως μέσο όρο των τιμών αναφοράς του Ομάν και του Ντουμπάι, ανακοινώθηκε  την Πέμπτη .
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters το OSP του Δεκεμβρίου σημείωσε το υψηλότερο ασφάλιστρο από τον Σεπτέμβριο του 2014,
Η τιμή για το αραβικό Super Light αυξήθηκε κατά 45 σεντς το βαρέλι και τα OSPs για το Extra Light και το Arab Medium αυξήθηκαν κατά 65 σεντς, ανακοίνωσε η Aramco, επιβεβαιώνοντας τις δύο πηγές που είπε στο Reuters νωρίτερα την Πέμπτη.
Το Αραβικό Heavy OSP αυξήθηκε επίσης κατά 65 σεντς με έκπτωση 1,15 δολαρίων το βαρέλι για το μέσο όρο του Ομάν και του Ντουμπάι σημειώνοντας τη μικρότερη έκπτωσή του στους δείκτες αναφοράς από τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.
Οι αυξήσεις των τιμών ήταν εντός των προσδοκιών της αγοράς σύμφωνα με  έρευνα του Reuters που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Ο κρατικός παραγωγός πετρελαίου αύξησε το Arab Light OSP στη βορειοδυτική Ευρώπη κατά 90 σεντς για τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα με έκπτωση 1,80 δολαρίων το βαρέλι για το ICE Brent.
Το Arab Light OSP προς τις Ηνωμένες Πολιτείες καθορίστηκε με πριμοδότηση 1,20 δολαρίων το βαρέλι για τον δείκτη Argus Sour Crude Index (ASCI) για το μήνα Δεκέμβριο, 10 cents  πάνω το βαρέλι από τον προηγούμενο μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης