Commodities

«Έκρηξη» στις τιμές του νικελίου εν αναμονή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

«Έκρηξη» στις τιμές του νικελίου  εν αναμονή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η παγκόσμια ζήτηση θειϊκού νικελίου αυξάνεται κατά 50% - Οι μελλοντικές μπαταρίες πιθανότατα θα χρησιμοποιούν περισσότερο νικέλιο και λιγότερο κοβάλτιο
Η αγορά νικελίου έχει «πάρει φωτιά», με τις τιμές να κινούνται προς τη καλύτερο διήμερό τους τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το νικέλιο αυξήθηκε κατά 6%, φθάνοντας στα 13.030 δολάρια ανά μετρικό τόνο στο London Metal Exchange, καταγράφοντα το υψηλότερο επίπεδο  από τον Ιούνιο του 2015.
Αυτό προστέθηκε στο 5,3% κέρδος της Τρίτης 31/10, μετά την προσχώρηση της Trafigura Group στην Glencore Plc.
Στη Σαγκάη οι τιμές κινήθηκαν σε ημερήσιο υψηλό.
Το θειϊκό νικέλιο, βασικό συστατικό στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, θα σημειώσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις αύξηση της ζήτησης έως 3 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2030, δήλωσε σε συνέντευξη ο Saad Rahim, επικεφαλής οικονομολόγος της Trafigura.
Οι απόψεις αυτές αντανακλούν και τις εκτιμήσεις της Glencore. Οι μπαταρίες πιθανόν να χρησιμοποιούν στο μέλλον περισσότερο νικέλιο και λιγότερο κοβάλτιο, ανέφερε ο Rahim σε συνέντευξή του.
Το νικέλιο έχει σημειώσει μέχρι τώρα  άνοδο 29% για το 2017, και ανταγωνίζεται το αλουμίνιο για τον τίτλο του κορυφαίου βασικού μετάλλου της χρονιάς.
Κινεζικοί επενδυτές τοποθετήθηκαν στα συμβόλαια της Σαγκάης κατά την έναρξη της πρωινής συνεδρίασης και οι τιμές ήταν κλειδωμένες πάνω από το όριο των 100.000 γιουάν τον τόνο, το υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης