Commodities

Σε πτώση οι τιμές χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματος μετά τους νέους περιορισμούς της Κίνας

Σε πτώση οι τιμές χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματος μετά τους νέους περιορισμούς της Κίνας
Στις Κινεζικές αγορές η τιμή του χάλυβα για παράδοση Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 7,4% στα 435 δολάρια ανά μετρικό τόνο
Υποχωρούν σήμερα Τετάρτη (30/11) οι τιμές του χάλυβα και του σιδηρομεταλλεύματος μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει το ημερήσιο όριο συναλλαγών και να αυξήσει το περιθώριο προκαταβολής (margin requirements), σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κερδοσκοπία.
Έτσι, στις Κινεζικές αγορές η τιμή του χάλυβα για παράδοση Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 7,4% στα 435 δολάρια ανά μετρικό τόνο, ενώ του σιδηρομεταλλεύματος μειώνεται κατά 9,4% στα 86,77 δολάρια ο τόνος.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές βασικών commodities στην Κίνα κυριαρχούνται από τους κερδοσκόπους και τους βραχυπρόθεσμους ιδιώτες επενδυτές, καθώς και τα hedge funds με άφθονη ρευστότητα.
Σε αυτούς οφείλεται –σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές- το πρόσφατο ράλι των τιμών των μετάλλων, καθώς εκτιμούν ότι η ζήτηση θα αυξηθεί, ιδιαίτερα μετά τη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Έτσι, οι σημερινές ρευστοποιήσεις από Κινέζους επενδυτές έπληξαν επίσης τις διαπραγματεύσεις των βασικών μετάλλων στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.
Συγκεκριμένα, τα τρίμηνα συμβόλαια χαλκού στο Λονδίνο υποχώρησαν σχεδόν 1% στα 5.653 δολάρια ο τόνος, ενώ τα futures του αλουμινίου υποχώρησαν 0,7% στα 1.709 δολάρια ο τόνος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης