Τελευταία Νέα
Commodities

Μεξικό: Δαπάνησε 1,26 δις. δολάρια για συμβάσεις αντιστάθμισης εξαγωγών πετρελαίου το 2018

Μεξικό: Δαπάνησε 1,26 δις. δολάρια για συμβάσεις αντιστάθμισης εξαγωγών πετρελαίου το 2018
Για περισσότερο από μια δεκαετία, η κυβέρνηση του Μεξικού καταβάλει κάθε χρόνο αντιστάθμιση για να εξασφαλίσει τα έσοδά της από τις εξαγωγές πετρελαίου της κρατικής εταιρείας Pemex.
Το Μεξικό δαπάνησε περίπου 24,1 δισεκατομμύρια πεσέτες (1,26 δισεκατομμύρια δολάρια) για συμβάσεις αντιστάθμισης των εξαγωγών πετρελαίου το 2018, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του υπουργείου Οικονομικών Luis Madrazo την Τρίτ 31/10 ως  μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να σταθεροποιήσει τον προϋπολογισμό της.
Ο Madrazo δεν διευκρίνισε τον αριθμό των βαρελιών της εξαγωγικής παραγωγής που το Μεξικό είχε αντισταθμίσει με συμβάσεις παραγώγων, ούτε ανέφερε λεπτομερώς τη μέση τιμή ανά βαρέλι από τις επιλογές πώλησης που η κυβέρνηση αγόρασε.
Τον Σεπτέμβριο, το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε τον προϋπολογισμό του 2018 να βασίζεται στα αναμενόμενα έσοδα από την εξαγωγή πετρελαίου, εκτιμώντας τα στα 46 δολάρια το βαρέλι. Τα μέλη του Κογκρέσου αύξησαν την εκτίμηση αυτή στα 48,5 δολ. το βαρέλι νωρίτερα αυτό το μήνα καθώς αυξήθηκαν οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.
Για περισσότερο από μια δεκαετία, η κυβέρνηση του Μεξικού καταβάλει κάθε χρόνο αντιστάθμιση για να εξασφαλίσει τα έσοδά της από τις εξαγωγές πετρελαίου της κρατικής εταιρείας Pemex.
Το πρόγραμμα θεωρείται ως το κορυφαίο εμπόριο κρατικών παραγώγων.
Πέρυσι, η κυβέρνηση αγόρασε δικαιώματα πώλησης με μέση τιμή $ 38 ανά βαρέλι για να καλύψει 250 εκατομμύρια βαρέλια αργού με κόστος 1.03 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στήριξε τον προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος βασίστηκε σε μια μέση τιμή 42 δολαρίων ανά βαρέλι.
Η κυβέρνηση αντάλλαξε 4 δολάρια το βαρέλι από ένα ειδικό ταμείο για να καλύψει τη διαφορά ανάμεσα στις επιλογές πώλησης και την προϋπολογισθείσα τιμή.
Φέτος, οι τιμές για το μεξικάνικο αργό πετρέλαιο βρίσκονται σήμερα κοντά στα 54 δολάρια το βαρέλι, πολύ πάνω από τις επιλογές πώλησης. Το 2016, το Μεξικό κέρδισε 2,65 δισ. δολάρια από την αντιστάθμιση του πετρελαίου.
Το Μεξικό αντισταθμίζει το αργό κάθε χρόνο και οι προσφορές παρακολουθούνται στενά από την αγορά, καθώς οι συναλλαγές είναι αρκετά μεγάλες για να επηρεάσουν τις τιμές. Το πρόγραμμα αποτελεί μακροχρόνιο μέρος της στρατηγικής της χώρας για τη διαφύλαξη των εσόδων του πετρελαίου από την αστάθεια της αγοράς.
Το Μεξικό έλαβε περίπου το ένα τρίτο των ομοσπονδιακών εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου, αλλά τώρα χρηματοδοτεί λιγότερο από το ένα πέμπτο του προϋπολογισμού με τις πωλήσεις πετρελαίου μετά την κατάρρευση των τιμών αργού στα τέλη του 2014 και τη μείωση της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης