Commodities

Οι ασιάτες «προτιμούν» ιρανικό πετρέλαιο – Σε υψηλό 6 μηνών οι εισαγωγές

Οι ασιάτες «προτιμούν» ιρανικό πετρέλαιο – Σε υψηλό 6 μηνών οι εισαγωγές
Η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία εισήγαγαν λίγο περισσότερο από 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον περασμένο μήνα, αυξημένα κατά 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Οι εισαγωγές ιρανικού αργού από μεγάλους αγοραστές στην Ασία σημείωσαν άνοδο τον Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.
Η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία εισήγαγαν λίγο περισσότερο από 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) τον περασμένο μήνα, αυξημένα κατά 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης των πλοίων. Οι εισαγωγές τους αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% από τον Αύγουστο.
Ωστόσο, οι αγορές από τους Ασιάτες παραμένουν κάτω από τα υψηλά επίπεδα νωρίτερα αυτό το έτος και πέρυσι καθώς η Τεχεράνη αύξησε τις εξαγωγές μετά την άρση των οικονομικών κυρώσεων, αφού συμφώνησε σε περιορισμούς στο αμφισβητούμενο πυρηνικό πρόγραμμα.
Οι εισαγωγές από τους αγοραστές της Ασίας, που παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν, ενδέχεται να υποχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες καθώς οι αποστολές προς την περιοχή μειώθηκαν   1,5 εκατομμύρια bpd τον Οκτώβριο, δήλωσε στο  Reuters πηγή  με γνώση των χρονοδιαγραμμάτων φόρτωσης δεξαμενόπλοιων.
Οι κινεζικές εισαγωγές από το Ιράν τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο σε περίπου 784.000 bpd, από τον Αύγουστο, όταν η Κίνα εισήγαγε την υψηλότερη μηνιαία ποσότητα  από το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters Eikon.
Οι εισαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τέταρτο σε μόλις πάνω από 504.000 bpd,. Οι εισαγωγές της Ινδίας μειώθηκαν κατά ένα τρίτο στα 415.400 bpd.
Οι εισαγωγές στην Ιαπωνία, οι οποίες ανακοίνωσαν επίσημα στοιχεία την Τρίτη 31/10, μειώθηκαν κατά περισσότερο από 30% σε λίγο λιγότερο από 216.000 bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης