Τελευταία Νέα
Commodities

ΕΙΑ: Μειώθηκε η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ το πρώτο 6μηνο του 2017

ΕΙΑ: Μειώθηκε η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ το πρώτο 6μηνο του 2017
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ η  πρόσφατη μείωση της παραγωγής ήταν αποτέλεσμα της ασθενέστερης ζήτησης για άνθρακα ατμού
Η αμερικανική παραγωγή άνθρακα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε 192 εκατ. MMst σε τριμηναία βάση, σημειώνοντας μικρή  μείωση από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αλλά παρέμεινε υψηλότερα από τα επίπεδα που σημειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ η  πρόσφατη μείωση της παραγωγής ήταν αποτέλεσμα της ασθενέστερης ζήτησης για άνθρακα ατμού, το ήμισυ των οποίων εξορύσσεται στο Wyoming και στη Montana.
Η παραγωγή μεταλλουργικού άνθρακα, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα και αντιπροσωπεύει περίπου το 8% της συνολικής παραγωγής άνθρακα των ΗΠΑ, αυξήθηκε για τρίτο συνεχές τρίμηνο.
Η ζήτηση άνθρακα ατμού, ο οποίος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 αποτελούσε περισσότερο από το 90% της παραγωγής άνθρακα των ΗΠΑ, χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού.



Τα τελευταία χρόνια, ο άνθρακας έχει απωλέσει μερίδιο από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με άλλα καύσιμα, αλλά εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 30% του αμερικανικού μείγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 20%, αντίστοιχα.
Οι μεγαλύτερες μειώσεις στη ζήτηση άνθρακα ατμού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκαν στο Ιλλινόις, το Κάνσας και τη Μινεσότα, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της συνολικής μείωσης  στην κατανάλωση ατμού άνθρακα στις ΗΠΑ.
Η συνολική μείωση της ζήτησης άνθρακα οδήγησε σε μείωση της συνολικής παραγωγής άνθρακα ατμού κατά 11,7 εκατομμύρια τόνους το δεύτερο τρίμηνο του 2017, εκ των οποίων 8,1 εκατ. εκατ. εξήχθη από τη λεκάνη   στο Wyoming και τη Μοντάνα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης