Commodities

Κύπρος: Nέα μονάδα παραγωγής κράματος πολυτίμων μετάλλων από τη Hellenic Copper Mines

Κύπρος: Nέα μονάδα παραγωγής κράματος πολυτίμων μετάλλων από τη Hellenic Copper Mines
Η νέα μονάδα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, λειτουργεί από τον Ιούλιο στο χώρο του ιστορικού μεταλλείου της Σκουριώτισσας και χρησιμοποιεί τη μέθοδο της υδρομεταλλουργίας
Τη λειτουργία νέας μεταλλουργικής μονάδας παραγωγής κράματος πολύτιμων μετάλλων (χρυσού και αργυρού), ανακοίνωσε η εταιρεία Hellenic Copper Mines (Μεταλλεία Σκουριώτισσας).
Η νέα μονάδα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, που κατασκευάστηκε πρόσφατα, λειτουργεί από τον Ιούλιο στο χώρο του ιστορικού μεταλλείου της Σκουριώτισσας και όπως χρησιμοποιεί τη μέθοδο της υδρομεταλλουργίας, η οποία είναι σύγχρονη, πρότυπη και φιλική προς το περιβάλλον.
Βασικό μέλημα, από τη φάση του σχεδιασμού της νέας μονάδας, ήταν η εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών και η μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, προστίθεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι τμήμα του ειδικού εξοπλισμού της νέας μονάδας σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Αυστραλία και το υπόλοιπο μέρος στην Κύπρο από εγχώριους επιστήμονες και τεχνικούς.
Η μονάδα, στελεχώθηκε εξ’ ολοκλήρου από ομάδα νέων Κυπρίων επιστημόνων και τεχνικών, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από έμπειρα στελέχη της Εταιρείας και από ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες του τομέα από το εξωτερικό.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης