Commodities

Phoenix Capital: Οι αγορές «μυρίζουν» εκτύπωση χρήματος στο μέλλον - Έρχεται ράλι στο χρυσό

Phoenix Capital: Οι αγορές «μυρίζουν» εκτύπωση χρήματος στο μέλλον - Έρχεται ράλι στο χρυσό
Ήδη το πολύτιμο μέταλλο έχει "σπάσει" την πτωτική τάση επτά ετών
Την εκτίμηση ότι η Fed θέλει να πιστέψουν οι επενδυτές ότι θα αρχίσει την μείωση του ισολογισμού της από τον Οκτώβριο του 2017 και ότι θα αυξήσει μέχρι το τέλος του 2017 τα επιτόκια, αναφέρει σε έκθεσή της η σύμβουλος επενδύσεων Phoenix Capital, ωστόσο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά , οι επενδυτές πλέον δεν την πιστεύουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ανακοίνωση της Fed την προηγούμενη εβδομάδα (21/9) τα αμερικανικά ομόλογα υπεραπόδωσαν, αντί να καταγράψουν απώλειες όπως κανονικά θα έπρεπε εάν οι επενδυτές θεωρούσαν ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Phoenix Capital, πλέον οι επενδυτές εκτιμούν ότι Fed δεν ξέρει τι κάνει.
Όσο για την πρόταση της Fed να αρχίσει να μειώνει τον υπέρογκο ισολογισμό της... δεν πιστεύει κανείς ότι αυτό θα συμβεί σε σημαντικό βαθμό.
Γνωρίζουμε από τα πρακτικά της Fed ότι η Janet Yellen ανησυχούσε για την μείωση του ισολογισμού από το 2009, όταν ο ισολογισμός της Fed ήταν μόνο 1 τρισ. δολάρια.
Τώρα η ίδια είναι πλέον απόλυτα βέβαιη ότι η Fed θα μπορέσει να το κάνει αυτό τώρα που ο ισολογισμός της έχει φτάσει στο μέγεθος μιας οικονομίας χώρας της G-7 στα 4,5 τρισ. δολάρια;
Σε καμία περίπτωση
O μόνος λόγος για τον οποίο η Fed μιλάει ακόμη και για τη μείωση του ισολογισμού είναι ότι οι τιμές των μετοχών συνεχίζουν να αυξάνονται.
Το δευτερόλεπτο που οι τιμές των μετοχών αρχίσουν να διορθώνουν, πολλοί αξιωματούχοι της Fed θα εμφανιστούν στην τηλεόραση μιλώντας για το πώς είναι καιρός η Fed να «επιβραδύνει τον ρυθμό» ή ακόμα και να «σταματήσει» τη μείωση του ισολογισμού της.
H πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Janet Yellen, παραδέχτηκε δημοσίως ότι η Fed λαμβάνει υπόψη τις «τιμές των περιουσιακών στοιχείων» όταν πρόκειται για αυξήσεις επιτοκίων.
Στη γλώσσα της Fed αυτό σημαίνει τιμές των περιουσιακών στοιχείων = τιμές μετοχών.
Και αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα για την Fed όταν πρόκειται για τη νομισματική πολιτική.
Η Fed πρόκειται να εμπλακεί σε κάποια συμβολική συρρίκνωση του ισολογισμού της, αλλά τη στιγμή που θα αρχίσουν να διορθώνουν οι τιμές των μετοχών, η Fed θα αναθεωρήσει τη στρατηγική της.
Με απλά λόγια, οι αγορές μυρίζουν "εκτύπωση χρήματος" στο μέλλον.
Αυτό θα είναι σαν καύσιμο πυραύλων για χρυσό.
Ήδη το πολύτιμο μέταλλο έχει "σπάσει" την πτωτική τάση επτά ετών.
Και όταν η Fed σταματήσει τις συζητήσεις σχετικά με τη μείωση του ισολογισμού στις επόμενες εβδομάδες, η τιμή του χρυσού θα εκτιναχθεί.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης