Τελευταία Νέα
Commodities

Μετά την Irma η Maria: Σε συναγερμό οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου στην Καραϊβική

Μετά την Irma η Maria: Σε συναγερμό οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου στην Καραϊβική
Ο τυφώνας Maria προκάλεσε αναστάτωση την Τρίτη στις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται μια αποθήκη πετρελαίου 13 εκατομμυρίων βαρελιών και έθεσε σε ετοιμότητα τους χειριστές σταθμών στην περιοχή.
Πολλοί τερματικοί σταθμοί αποθήκευσης πετρελαίου της Καραϊβικής που έκλεισαν προσωρινά πριν από τον τυφώνα Irma νωρίτερα αυτό το μήνα άρχισαν να προετοιμάζονται σε περίπτωση που θα πρέπει να κλείσουν ξανά λόγω του τυφώνα Maria, που είναι μια σπάνια καταιγίδα κατηγορίας 5.
 Οι ναυλωτές και οι traders στη περιοχή του Ατλαντικού αγωνίζονται να διατηρήσουν τις δραστηριότητες τους εν μέσω ισχυρών που πλήττουν φέτος την περιοχή, η οποία έχει δει μέχρι στιγμής επτά τυφώνες, τέσσερις από τους πιο σημαντικού, οι οποίοι ήταν τουλάχιστον κατηγορίας 3 της  κλίμακας Saffir-Simpson των πέντε βαθμίδων.
 Ο τυφώνας Harvey έπληξε την ενεργειακή υποδομή της Ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ στο τέλος του Αυγούστου, σταματώντας ένα μεγάλο μέρος των εξαγωγών καυσίμων στη Λατινική Αμερική.
Αυτό το μήνα, οι τυφώνες Irma και Maria ανάγκασαν τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου της Καραϊβικής και τα διυλιστήρια να κλείσουν ή να επιβραδύνουν τις επιχειρήσεις, με  εκατομμύρια βαρέλια αποθηκευμένα.
Σύμφωνα με το Reuters o αγώνας για αποστολές έχει οδηγήσει ορισμένους φορτωτές να εκτρέψουν δεξαμενόπλοια μακριά από τη Βενεζουέλα για να τροφοδοτήσουν τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής με καύσιμα.
 Η Maria προκάλεσε αναστάτωση την Τρίτη στις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται μια αποθήκη πετρελαίου 13 εκατομμυρίων βαρελιών. Οι χειριστές άλλων τερματικών σταθμών στα γειτονικά νησιά παρακολούθησαν την καταιγίδα παραμένοντας σε ετοιμότητα.
 Ο τυφώνας άγγιξε τα βόρεια της Αγίας Λουκίας και στην πορεία του βρέθηκαν, το Πουέρτο Ρίκο και Μπαχάμες, νησιά όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χωρητικότητας αποθήκευσης 100 εκατομμυρίων βαρελιών της Καραϊβικής.
 Το τερματικό σταθμό 13 εκατομμυρίων βαρελιών της StaSttia της NuStar Energy στον Άγιο Ευστάτιο παραμένει κλειστό αφού ορισμένες δεξαμενές του υπέστησαν ζημιές από την Irma, σύμφωνα με την εταιρεία.
Ο τερματικός σταθμός South Stingil στις Μπαχάμες παρέμεινε ανοικτός την Τρίτη, αν και η εταιρεία παρακολουθεί τον τυφώνα.
 Η Buckeye Partners, η μεγαλύτερη εταιρεία τερματικών σταθμών στην Καραϊβική, έκλεισε προσωρινά τον τερματικό σταθμό Bahamas των 23 εκατομμυρίων βαρελιών στο Puerto Rico των έξι εκατομμυρίων βαρελιών.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης