Commodities

Novak: Συνομιλίες Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για νέα παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

tags :
Novak: Συνομιλίες Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για νέα παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Σ. Αραβίας έχουν μιλήσει για παράταση της συμφωνίας
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα σήμερα (5/9/2017) έπειτα από τις πληροφορίες ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία σκέφτονται το ενδεχόμενο παράτασης της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής που λήγει τον Μάρτιο του 2018.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, ο βασικός αρχιτέκτονας της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής, ανέφερε ότι εκπρόσωποι από τις δύο χώρες είχαν μιλήσει για μια παράταση αλλά ότι δεν είχαν ακόμη ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις.
Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν έπειτα από τις δηλώσεις που αποδόθηκαν στον υπουργό Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, το βράδυ της Δευτέρας (4/9/2017) ότι η συμμόρφωση των χωρών με τους όρους της συμφωνίας έχει βελτιωθεί.
«Πιστεύω ότι η αγορά πετρελαίου έχει ισορροπηθεί.
Η συμμόρφωση των μελών του ΟΠΕΚ με τις μειώσεις της παραγωγής δεν υποχώρησε τους τελευταίους έξι μήνες, έχει αυξηθεί» δήλωσε ο Zanganeh.
Ο υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη ανεπίσημες συνομιλίες μεταξύ των συμμετεχόντων στις συμφωνίες.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης