Commodities

Αλλαγή στατηγικής στην προώθηση των διαμαντιών

Αλλαγή στατηγικής στην προώθηση των διαμαντιών
«Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη ως δεδομένη»
Αλλαγή στρατηγικής σκοπεύει να ακολουθήσει  η εταιρεία διαμαντιών De Beers στον τομέα του μάρκετινγκ, με στόχο την προσέλκυση πλούσιων αγοραστών.
Ο κλάδος εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις Η.Π.Α, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των παγκόσμιων αγορών διαμαντιών.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική αγορά αυξήθηκε κατά 4,4% σε ρεκόρ 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, αντισταθμίζοντας τις συρρικνώσεις στην Κίνα και την Ινδία.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία De Beers, ενίσχυσε τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ σε 140 εκατομμύρια δολάρια φέτος, (περισσότερο από την τελευταία αύξηση που σημείωσε το 2008) ενώ στο επίκεντρο των αγορών της βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία.
«Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη ως δεδομένη» δήλωσε ο Stephen Lussier, επικεφαλής του μάρκετινγκ στο De Beers και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η αύξηση των δαπανών μας από μια ισχυρή θέση θα βοηθήσει στην υποστήριξη της συνεχιζόμενης ζήτησης τόσο στις ώριμες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές, ιδιαίτερα μεταξύ των χιλιετηρίδων».


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης