Commodities

Λιβύη: Σταμάτησε η παραγωγή πετρελαίου σε ακόμη δύο πεδία

tags :
Λιβύη: Σταμάτησε η παραγωγή πετρελαίου σε ακόμη δύο πεδία
Το πεδίο El-Feel έκλεισε την Κυριακή και το Hamada σήμερα Δευτέρα 28/8 - Το Sharara, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας, έκλεισε για περίπου μια εβδομάδα
Δύο ακόμη πεδία πετρελαίου στη Λιβύη κλείνουν καθώς  ένοπλη ομάδα έκλεισε τους αγωγούς Hamada και El Feel  διακόπτοντας περαιτέρω το σχέδιο της χώρας του ΟΠΕΚ για την ενίσχυση της παραγωγής αργού πετρελαίου.
Το El Feel σταμάτησε την παραγωγή,  ανακοίνωσε την Κυριακή 27/8 ο Wessam Al-Messmari, διευθυντής γραφείου του Guard Petroleum Facilities που προστατεύει τον τομέα.
Σύμφωνα με το Bloomberg η κρατική εταιρία National Oil Corp. κήρυξε κατάσταση ανωτέρας βίας.
Ο πετρελαϊκός τομέας Hamada θα σταματήσει σταδιακά την άντληση σήμερα  Δευτέρα 28/8 λόγω του κλεισίματος του αγωγού, ανακοίνωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της Arabian Gulf Oil Co., Omran al-Zwai.
Ανωτέρα βία έχει επίσης ανακοινωθεί για το  Hamada.
Η ανωτέρα βία είναι μια νομική ρήτρα που προστατεύει ένα μέρος από την ευθύνη αν δεν μπορεί να εκπληρώσει μια σύμβαση για λόγους πέρα από τον έλεγχό της.
Η Λιβύη επανέφερε την παραγωγή πετρελαίου και τις εξαγωγές της σε επίπεδα  πριν από τις πρόσφατες διακοπές.
Τον Ιούλιο, η παραγωγή αργού πετρελαίου ήταν  σε υψηλό τεσσάρων ετών και οι εξαγωγές ήταν οι μεγαλύτερες τα τρία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του  Bloomberg.
Το μεγαλύτερο πεδίο της Λιβύης, Sharara, έκλεισε για περίπου μία εβδομάδα όταν ένοπλη ομάδα έκλεισε τον αγωγό που συνδέει την αποθήκευση με ένα τερματικό εξαγωγών, σύμφωνα με τον Al-Messmari. Στο  πεδίο εξακολουθεί να μην  γίνεται άντληση σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.
Η Λιβύη, η οποία κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού στην Αφρική, άντλησε 1,02 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο.
Παρήγαγε 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, πριν από την εξέγερση του 2011, η οποία ξεκίνησε χρόνια μάχης μεταξύ αντίπαλων κυβερνήσεων και πολιτοφυλακών.
Το El Feel λειτουργεί από μια κοινοπραξία της ιταλικής εταιρείας Eni SpA και της NOC της Λιβύης. Έχει δυναμικότητα παραγωγής 90.000 βαρέλια ημερησίως.
Το Sharara, έχει παραγωγική δυναμικότητα 330.000 βαρελιών ημερησίως, και διοικείται από κοινοπραξία  των NOC της Λιβύης και Repsol SA, της Total SA, της OMV AG και της Statoil ASA


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης