Commodities

Απογειώνονται τα μέταλλα - Στα 1292 δολ. ο χρυσός - Υψηλό 16 ετών στο παλλάδιο

Απογειώνονται τα μέταλλα - Στα 1292 δολ. ο χρυσός - Υψηλό 16 ετών στο παλλάδιο
Αλουμίνιο, χαλκός και ψευδάργυρος οδεύουν προς νέα υψηλά
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (17/8) ο χρυσός, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, επιστρέφοντας κοντά στα υψηλά δύο μηνών, καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed κατέδειξαν ενεδχόμενη καθυστέρηση στην επόμενη αύξηση των επιτοκίων ενώ το παλλάδιο βρίσκεται σε υψηλό 16 ετών.
Περί τις 12:10 π.μ. η τιμή τοχρυσού βρισκόταν στα 1292,80 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντα άνοδο 0,77%.
Στην spot αγορά ο χρυσός αυξήθηκε κατά 0,3% στα $ 1,287,01 ανά ουγγιά στις 0340 GMT, αφού κέρδισε σχεδόν το 1% την προηγούμενη ημέρα.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για την παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 1,292,80 δολάρια ανά ουγγιά.
Εν τω μεταξύ, το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 0,9% στα 922 δολ., αφού προηγουμένως κατέγραψε την υψηλότερη από το Φεβρουάριο του 2001 στα 926 δολάρια.
«Το παλλάδιο πήρε ώθηση από πιο βιομηχανικά μέταλλα», δήλωσε ο Schnider της UBS, δείχνοντας ένα ευρύ βάθρο που έχει ωθήσει τις τιμές του αλουμινίου, του χαλκού και του ψευδαργύρου σε πολυετεί υψηλά.
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μακράν ο μεγαλύτερος καταναλωτής παλλαδίου.
Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι αυξήθηκε κατά 0,2% στα $ 17,11 ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα $ 974 την ουγγιά.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της τράπεζας προειδοποίησε ότι η πρόσφατη επιβράδυνση στον πληθωρισμό θα μπορούσε να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση στα επιτόκια.
Παράλληλα, οι νέες αναταρχές που λαμβάνουν χώρα στον Λευκό Οίκο ασκούν σημαντικές πιέσεις προς το αμερικανικό δολάριο, ενισχύονται παράλληλα το πολύτιμο μέταλλο.
Πλέον, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα για το επίδομα ανεργίας στης ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν αργότερα εντός της ημέρας, και τα οποία θα καθορίσουν την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί το πολύτιμο μέταλλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης