Τελευταία Νέα
Commodities

Απώλειες για το χρυσό - Η ένταση με τη Βόρεια Κορέα ευνοεί τα κέρδη του δολαρίου

tags :
Απώλειες για το χρυσό - Η ένταση με τη Βόρεια Κορέα ευνοεί τα κέρδη του δολαρίου
Στην spot αγορά ο χρυσός αντιμετωπίζει ισχυρή αντίσταση στα $ 1.291 ανά ουγγιά - Το δολάριο αυξάνεται από τα χαμηλά των τεσσάρων μηνών της προηγούμενης εβδομάδας έναντι του γιεν.
Ο χρυσός υποχώρησε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τη Δευτέρα 14/8/2017, από τα υψηλά δύο μηνών που βρισκόταν καθώς δέχθηκε πιέσεις  από την ενίσχυση του δολαρίου και την «χαλάρωση» των εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας.
 Αν και η γιορτή της Ημέρας Απελευθέρωσης της Βόρειας Κορέας την Τρίτη θα μπορούσε να αυξήσει ξανά τη θερμοκρασία, οι αγορές ανακουφίστηκαν από το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο πέρασε χωρίς άλλη εμπρηστική  ρητορική.
Στις 18.50 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1289,70 δολάρια σημειώνοντας απώλειες 0,33%.
Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γιεν και διαπραγματεύθηκε και ενός καλαθιού νομισμάτων, καθιστώντας το χρυσό ακριβότερο για τους επενδυτές εκτός ΗΠΑ.
"Πολλές από τις αρνητικές ειδήσεις επηρέασαν το δολάριο και σε συνδυασμό με την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές του χρυσού, αν και δεν σημαίνει ότι αναμένουμε μια πολύ αρνητική τάση. Θα παραμείνει στην περιοχή των $ 1.200 έως $ 1.300 για το έτος ", δήλωσε η Georgette Boele.
Ο χρυσός στην spot αγορά υποχώρησε 0,6% στα $ 1,280,45 η ουγγιά, αφού έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουνίου στα $ 1,291.86 την προηγούμενη συνεδρίαση.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για την παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησαν 0,6% στα $ 1,286,90.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης