Τελευταία Νέα
Commodities

Η μείωση της παραγωγής αλουμινίου της Κίνας δίνει ώθηση στις τιμές του

Η μείωση της παραγωγής αλουμινίου της Κίνας δίνει ώθηση στις τιμές του
Καθώς οι προσδοκίες αυξάνονται για μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων μέχρι το τέλος του 2017, ορισμένοι αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για κερδοσκοπικά παιχνίδια στις αγορές της Κίνας.
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 έφθασαν οι τιμές του αλουμινίου λόγω των προσδοκιών για μείωση της παραγωγής στον μεγαλύτερο παραγωγό του κόσμου, την Κίνα, όπως γράφει η Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει, το σχέδιο της Κίνας για την αναδιάρθρωση της βιομηχανίας μετάλλων της χώρας, περιλαμβάνουν τη μείωση του κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που αναγκαστικά θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής.
Επιπλέον, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε προχθές Τρίτη (8/8) την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα, οι οποίοι θα κυμαίνονται από 17% έως 81%, καταγγέλλοντας κρατικές επιδοτήσεις του Πεκίνου στους παραγωγούς της Κίνας.
Χαρακτηριστικό των εξελίξεων είναι, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, ότι τα τρίμηνα συμβόλαια παράδοσης αλουμινίου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου «χτύπησαν» υψηλό 3 ετών χθες Τετάρτη (9/8) και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Σαγκάη αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ από τις αρχές του 2017 έχουν αυξηθεί συνολικά κατά 22%.
Ωστόσο, καθώς οι προσδοκίες αυξάνονται για μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων μέχρι το τέλος του 2017, ορισμένοι αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για κερδοσκοπικά παιχνίδια στις αγορές της Κίνας.
Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ότι προχθές Τρίτη, ο όγκος συναλλαγών για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Σαγκάη ήταν σχεδόν τριπλάσιος από εκείνον ολόκληρης της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι αναλυτές πάντως είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, επισημαίνοντας ότι η αύξηση των τιμών θα δημιουργήσει ρευστότητα στους παραγωγούς, οι οποίοι ενδεχομένως να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.
Σημειώνεται, ότι η παραγωγή αλουμινίου της Κίνας ξεπερνάει ελαφρώς το 50% της παγκόσμιας παραγωγής και είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερη από αυτήν των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης