Τελευταία Νέα
Commodities

Bimco: Θετικό πρόσημο για τις αμερικανικές εξαγωγές άνθρακα για το γ΄ τρίμηνο 2017

Bimco: Θετικό πρόσημο για τις αμερικανικές εξαγωγές άνθρακα για το γ΄ τρίμηνο 2017
Μετά από μια μακρά περίοδο απωλειών
Ανάταση μετά από χρόνια αρνητικής ανάπτυξης γνωρίζουν οι αμερικανικές εξαγωγές άνθρακα.
Όπως αναφέρει η Bimco για τρίτο τρίμηνο στη σειρά παρουσιάζεται αύξηση η οποία οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση από τους ευρωπαίους εισαγωγείς.
Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον από τους αγοραστές στην Ανατολική Ασία γεγονός που είναι θετικό για τις μεταφορές ξηρού φορτίου.
Αφού έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο εξαγωγών το τρίτο τρίμηνο του 2016 από την αρχή του 2007 όσον αφορά τον συνολικό όγκο, οι αμερικανικές εξαγωγές άνθρακα τώρα φιλοδοξούν να παρουσιάσουν ανοδική πορεία που θα καταστήσει τις ΗΠΑ κυρίαρχο παίκτη στη μεταφορά άνθρακα παγκοσμίως.
"Μία ανοδική πορεία του εμπορίου άνθρακα έχει πολλαπλασιαστική επίδραση στη μεταφορά ξηρού φορτίου καθώς συνεπάγεται μεγάλες αποστάσεις", λέει ο Peter Sand, αναλυτής της BIMCO.
Οι αμερικανικές εξαγωγές άνθρακα έχουν αυξηθεί κατά 54% σε συνολικό όγκο και 60% σε σχέση τόνου - μιλίων για τους πρώτους μήνες του 2017 σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Οι μεγαλύτερες εισαγωγείς είναι η Ολλανδία, η Ινδία και η Ιαπωνία που εισάγουν το 34% ενώ οι εισαγωγείς που είναι οι ισχυροί παίκτες στη μεταφορά ξηρού φορτίου είναι η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότιος Κορέα.
Μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος για τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την εισαγωγή άνθρακα παραμένει η Ευρώπη έχοντας εισάγει τους πρώτους πέντε μήνες του 2017 το 44% των εξαγώμενων ποσοτήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης