Τελευταία Νέα
Commodities

ΕΙΑ: Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί περισσότερο από τις προβλέψεις το 2018

ΕΙΑ: Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί περισσότερο από τις προβλέψεις το 2018
Η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ αύξησε κατά 1,2% ή σχεδόν κατά 1 δισ. κυβικά πόδια ημερησίως την πρόβλεψη της.
Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί περισσότερο από τις προβλέψεις το 2018, καθώς οι εξαγωγές αυξάνονται και η χρήση φυσικού αερίου παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.
Η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) του υπουργείου αύξησε κατά 1,2% ή σχεδόν κατά 1 δισ. κυβικά πόδια ημερησίως την πρόβλεψη της.
Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι το 2018 θα παράγονται 77,34 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα από 76,42 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
«Η πρόβλεψη για την παραγωγή φυσικού αερίου το 2018 προκύπτει από την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς με χρήση φυσικού αερίου και την αύξηση κατά 23% των εξαγωγών φυσικού αερίου» δύλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΙΑ, Howard Gruenspecht.
Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΙΑ, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα καταστούν καθαρός εξαγωγέας φυσικού αερίου το 2018, καθώς θα εξάγει περισσότερο φυσικό αέριο από ό, τι εισάγει.
Ήδη, οι εξαγωγές φυσικού αερίου ξεπέρασαν τις εισαγωγές τους 3 από τους 5 πρώτους μήνες του 2017.
Οι εξαγωγές LNG από τον τερματικό σταθμό εξαγωγής της Cheniere Energy στο Pass Sabine στη Λουιζιάνα σημείωσαν ρεκόρ 1,96 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα τον Μάιο.
Εν τω μεταξύ, άλλοι τέσσερις τερματικοί σταθμοί LNG αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2021, ωθώντας την εξαγωγική ικανότητα των ΗΠΑ σε 9,2 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα.
Η ΕΙΑ προβλέπει επίσης, ότι η παραγωγή του 2017 θα φθάσει τα 73,48 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα, από την προηγούμενη εκτίμησή της για 73,30 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα.
Επίσης, αύξησε την προοπτική για τις μέσες τιμές το 2017 κατά 11 σεντς ανά 1.000 κυβικά πόδια.
Την περασμένη εβδομάδα η Morgan Stanley προέβλεψε, ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα αυξηθούν αυτό το χειμώνα, καθώς οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής θα στραφούν σε αυτήν την πηγή ενέργειας μετά από πρόσφατη πτώση των τιμών.
Την ίδια ώρα, η ΕΙΑ αναμένει ότι το ποσοστό χρήσης άνθρακα έναντι του φυσικού αερίου θα περιοριστεί ελαφρά το 2018 και θα αντιπροσωπεύουν το 32% και το 31% αντίστοιχα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ το 2018.
Η πρόβλεψη της EIA για την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη στα 9,35 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2017 και τα 9,91 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2018.
Μείωσε ωστόσο τις προοπτικές για τη μέση τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) κατά 7 σεντς στα 48,88 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης