Commodities

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου λόγω αμφιβολιών για τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ

tags :
Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου λόγω αμφιβολιών για τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ
Περί τις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent υποχωρεί 10 σεντς ή 0,19% στα 52,04 δολάρια το βαρέλι.
Υποχωρούν για τρίτη μέρα σήμερα (9/8) οι τιμές του πετρελαίου, παρά την μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ που ανακοίνωσε το American Petroleum Institute (API), καθώς στην αγορά κυριαρχεί η αμφιβολία για την ικανότητα του ΟΠΕΚ να επιτύχει το στόχο της μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Περί τις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent υποχωρεί 10 σεντς ή 0,19% στα 52,04 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί 4 σεντς ή 0,08% στα 49,13 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα κατά 7,8 εκατομμύρια βαρέλια σε 478,4 εκατομμύρια, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν και η παραγωγή των διυλιστηρίων αυξήθηκε, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα, σύμφωνα με το API.
Τα επίσημα στοιχεία θα δοθούν σήμερα στην δημοσιότητα από την Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.
Εξάλλου, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ φαίνεται να επιβραδύνεται σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εξέδρες άντλησης, στις οποίες καταγράφηκε μία μικρή μείωση την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, στην αγορά φαίνεται να συνεχίζεται η ανισορροπία, καθώς η ανάκαμψη της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης και η υψηλότερη παραγωγή στη Νιγηρία περιπλέκουν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για περιορισμό της προσφοράς.
Σημειώνεται, ότι η Λιβύη και η Νιγηρία είναι οι χώρες του ΟΠΕΚ που έχουν απαλλαγεί από τη συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Εν τω μεταξύ, η σαουδαραβική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco θα μειώσει τις παραδόσεις στους πελάτες της το Σεπτέμβριο κατά τουλάχιστον 520.000 βαρέλια την ημέρα, όπως ανέφεραν πηγές με γνώση του θέματος στο Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης