Τελευταία Νέα
Commodities

«Βουτιά» των τιμών του πετρελαίου εν μέσω αμφιβολιών για την τήρηση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

tags :
«Βουτιά» των τιμών του πετρελαίου εν μέσω αμφιβολιών για την τήρηση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Περί τις 18:30 ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent υποχωρεί 92 σεντς ή 1,76% στα 51,50 δολάρια το βαρέλι.
Τα υψηλά επίπεδα εξαγωγών πετρελαίου τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ εξακολουθούν αν επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές του πετρελαίου, που κάνουν «βουτιά» σήμερα (7/8) ενόψει και της συνάντησης σήμερα και αύριο των μελών του Οργανισμού στο Άμπου Ντάμπι.
Περί τις 18:30 ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent υποχωρεί 92 σεντς ή 1,76% στα 51,50 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί 95 σεντς ή 1,92% στα 48,63 δολάρια το βαρέλι.
Οι παράγοντες της αγοράς περιμένουν σήμερα από τη Σαουδική Αραβία να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της, ότι θα μειώσει τις εξαγωγές της τον Αύγουστο κάτω από τα 6,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
«Η αγορά αναζητά ένα σχόλιο από τη Σαουδική Αραβία, που να σηματοδοτεί ότι ο ΟΠΕΚ θα εκπληρώσει τον συμφωνημένο στόχο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος του τμήματος ενέργειας της τράπεζας ABN AMRO, Hans van Cleef.
Την ίδια ώρα, η αρχική αισιοδοξία που προκάλεσε η απεργία των εργαζομένων στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης, έληξε πρόωρα, καθώς από σήμερα η παραγωγή στο Sharara το οποίο εξάγει 270.000 βαρέλια την ημέρα, επαναλαμβάνεται κανονικά.
Οι αμφιβολίες για τη συμφωνία παραγωγής του ΟΠΕΚ αντισταθμίζουν την επίπτωση μιας διαμαρτυρίας στο πετρελαϊκό πεδίο Sharara της Λιβύης, η οποία οδήγησε σε σύντομο τερματισμό λειτουργίας ξεκινώντας αργά την Κυριακή. Η National Oil Corp. της χώρας δήλωσε ότι η παραγωγή στον τομέα των 270.000 bpd ξεκίνησε τη Δευτέρα.
Στις ΗΠΑ η εβδομαδιαία παραγωγή πετρελαίου έπεσε στα 9,43 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου, ωστόσο παραμένει κατά 12% υψηλότερη από το πιο πρόσφατο χαμηλό του Ιουνίου του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης