Τελευταία Νέα
Commodities

Η πλατίνα μεγάλος κερδισμένος των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η πλατίνα μεγάλος κερδισμένος των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε από τα 939 δολάρια η ουγγιά και έκλεισε την εβδομάδα στα 967 δολάρια η ουγγιά.
Η πλατίνα -το έτερο πολύτιμο μέταλλο που χρησιμοποιείται ως «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές εν καιρό κρίσεων- είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον στη Μόσχα.
Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πλέον εξαήμερο ράλι στην τιμή του, ενώ η επίδοση για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας ήταν η καλύτερη από τον Ιανουάριο του 2017.
Ειδικότερα, την περασμένη Δευτέρα ξεκινώντας από τα 939 δολάρια η ουγγιά, έκλεισε την εβδομάδα στα 967 δολάρια η ουγγιά, με την αξία του να έχει αυξηθεί κατά 3%.
Το σερί συνεχίζεται και σήμερα (7/8), με τα futures Οκτωβρίου 2017 για την πλατίνα να βρίσκονται -περί τις 16:55- στα 972,6 δολάρια ανά ουγγιά, αυξη,ένα σε ημερήσια βάση κατά 0,3%.
Στις 2 Αυγούστου ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με τη Μόσχα να αποτιμά την κίνηση ως εμπορικό πόλεμο σε πλήρη κλίμακα.
Οι κυρώσεις θα επηρεάσουν μια σειρά από ρωσικές βιομηχανίες και ίσως πλήξουν περαιτέρω τη ρωσική οικονομία, που έχει ήδη αποδυναμωθεί από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου καθώς και τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης