Commodities

Κίνα: Πτώση της τιμής σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα λόγω αυξημένων αποθεμάτων

Κίνα: Πτώση της τιμής σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα λόγω αυξημένων αποθεμάτων
Τα futures κινέζικου σιδηρομεταλλεύματος έχουν πέσει την τελευταία εβδομάδα κατά 16%
Κατά σχεδόν 2% υποχωρούν σήμερα οι τιμές του κινέζικου σιδηρομεταλλεύματος, καθώς υποχωρούν οι τιμές του χάλυβα σε χαμηλό τριών εβδομάδων, αντανακλώντας την ανησυχία των επενδυτών για τη χαμηλή ζήτηση που διαφαίνεται και από την αύξηση των αποθεμάτων στα λιμάνια της Κίνας.
Τα futures κινέζικου σιδηρομεταλλεύματος έχουν πέσει την τελευταία εβδομάδα κατά 16%, μετά από ένα «ράλι» που έφερε τις τιμές σε υψηλό 33 μηνών, λόγω μιας σειράς μέτρων που έλαβαν τα Χρηματιστήρια της Κίνας για την πάταξη των κερδοσκοπικών συναλλαγών σε εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων τελών συναλλαγής.
Τα συμβόλαια παράδοσης σιδηρομεταλλεύματος του Ιανουαρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Dalian έκλεισαν με πτώση 1,6% στα 80 δολάρια ανά τόνο.
Σύμφωνα με έμπορο σιδηρομεταλλεύματος στη Σαγκάη, τον οποίο επικαλείται το Reuters «η τιμή είχε αυξηθεί πάρα πολύ γρήγορα και έξω από τα συνηθισμένα, έτσι θα πρέπει να είναι φυσικό να πέσουν οι τιμές».
Τόνισε δε, ότι «συνολικά η προσφορά σιδηρομεταλλεύματος είναι υπεραρκετή και αυτό που έδωσε ώθηση προς τα πάνω στις τιμές, ήταν οι υψηλές τιμές του άνθρακα οπτανθρακοποίησης, οι οποίες προκάλεσαν μια βραχυπρόθεσμη αύξηση στην τιμή του υψηλής ποιότητας σιδηρομεταλλεύματος».
Τα αποθέματα του εισαγόμενου σιδηρομεταλλεύματος σε 46 κινεζικά λιμάνια έφθασαν τους 110.580.000 τόνους την περασμένη Παρασκευή (18/11), αυξημένα κατά 2,83 εκατομμύρια τόνους από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Steelhome.
Σημειώνεται, ότι τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος έχουν αυξηθεί κατά 19% από τις αρχές του 2016, φθάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης